reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

U nas też ok. 6.3 cm, NT 2.1. Ogólnie to przede mną 3 dziewczyny wchodziły i wychodziły po 2 razy, bo doktor nie umial nic pomierzyc, dzieciaki nie chcialy wspolpracowac. Przez to poslizg 1 godzina. Dwie i tak zostały przeniesione na inny termin.
Ogólnie wyniki pappa i.bhcg i analiza daly wynik trisomi21 1:9 555. Trochę mnie uspokoiło, ale wiadomo jak.się urodzi bedzie wszystko wiadomo.
Płeć nieznana jeszcze :)

reklama
Kobietki, z kolei mojego męża ciocia, rodziła jakieś 25 lat temu, bez usg, wyobraźcie sobie jaka niespodzianka jak przy porodzie nie dość że nie znała płci, to w dodatku okazało się że mieszkała u niej dwójka lokatorów. co najlepsze, chłopiec i dziewczynka :D
nie wiem jak tą pomineli, nie wymacali itp..
ale sam fakt kurcze nie wiadomo syn czy córka a tu niespodzianka - synek i córka :)

Kobietki, z kolei mojego męża ciocia, rodziła jakieś 25 lat temu, bez usg, wyobraźcie sobie jaka niespodzianka jak przy porodzie nie dość że nie znała płci, to w dodatku okazało się że mieszkała u niej dwójka lokatorów. co najlepsze, chłopiec i dziewczynka :D
ale sam fakt kurcze nie wiadomo syn czy córka a tu niespodzianka - synek i córka :)
Żartujesz! Ale mieli niespodzianke

Znam podobną historię sprzed dobrych 30 lat. Pierwsze dziecko urodziło się w domu drugie w karete w drodze do szpitala... jakie było zdziwienie ojca który przyjechał zaraz za żoną i szuka pani która urodziła córkę w domu... położne przez dłuższą chwilę musiały mu tłumaczyć że ma synka jeszcze...[emoji1]

Musiałam sobie odnaleźć wcześniejszy post Twój. A w którym tyg ciąży miałaś mierzona przeziernosc? Często jest tak, że ciąża jest młoda i wychodzi ona duża. Wogole podobno na zachodzie już się tego nie mierzy bo wprowadza w błąd.

Syn miał 4.6 I j3st zdrowy. Po urodzeniu okazało się, że ma malutka dziurkę w serduszku , ale to taka która w 90% sama się zrasta, i tylko sprawdzamy co jakiś czas . I wydedukowalam, że u nas to mogło powodować ta większa przeziernosc. Ale to jest taka wada nie wada :) życzę, żeby U Ciebie było wszystko dobrze :)

U nas by 12 tydzień.
Amnipunkcja wyszła ok ale nadal szukają.
Kardiolog I specjalista od narządów wewnętrznych 7 listopada.

reklama
Home sweet Home... wróciłam ze szpitala i nie miałam siły na telefon spojrzeć. Mdłości nadal są, jednak odrobinę mniejsze. Dzidzia urosła cały 1 cm w szpitalu :) dziś miała równe 9 cm, słodko poruszała rączkami i nóżkami! Pozostaje mi chodowanie brzuszka w jeszcze większej ochronie, bo nie wiadomo skąd plamilam, zero wysiłku, dużo odpoczywac. Także włączam tryb leniwej królowej poziom high. Dziękuję za Wasze wsparcie, jesteście cudowne! Kontrolę mam za 2 tyg, w szpitalu zapytałam mojego lekarza o polówkowe to powiedział że on ma certyfikaty i sprzęt i zrobi mi to na wizycie w 20 tyg i jakoś to sobie rozliczymy w ubezpieczeniu że nie będę płacić :)

Do góry