reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wieści z wizyt

Właśnie mój chciał córkę :happy: mamy syna , lobuziak straszny , przydałaby się grzeczna dziewczynka dla równowagi :-D ;)
Grzeczna dziewczynka? :D z mojej to straszny szogun. Ogólnie kochana, prztulaśna strasznie, ale tak rozrabia :p

Kobietki, z kolei mojego męża ciocia, rodziła jakieś 25 lat temu, bez usg, wyobraźcie sobie jaka niespodzianka jak przy porodzie nie dość że nie znała płci, to w dodatku okazało się że mieszkała u niej dwójka lokatorów. co najlepsze, chłopiec i dziewczynka :D
nie wiem jak tą pomineli, nie wymacali itp..
ale sam fakt kurcze nie wiadomo syn czy córka a tu niespodzianka - synek i córka :)
Moja mama nie miała usg. Z bratem nawet nie wiedziała jaki termin, bo jeszcze okresu nie miała. A moja sąsiadka ma bliźniaki. Raz poszła do innego lekarza na usg i pod koniec stwierdził, że wszystko ok z dzieckiem.

reklama
Home sweet Home... wróciłam ze szpitala i nie miałam siły na telefon spojrzeć. Mdłości nadal są, jednak odrobinę mniejsze. Dzidzia urosła cały 1 cm w szpitalu :) dziś miała równe 9 cm, słodko poruszała rączkami i nóżkami! Pozostaje mi chodowanie brzuszka w jeszcze większej ochronie, bo nie wiadomo skąd plamilam, zero wysiłku, dużo odpoczywac. Także włączam tryb leniwej królowej poziom high. Dziękuję za Wasze wsparcie, jesteście cudowne! Kontrolę mam za 2 tyg, w szpitalu zapytałam mojego lekarza o polówkowe to powiedział że on ma certyfikaty i sprzęt i zrobi mi to na wizycie w 20 tyg i jakoś to sobie rozliczymy w ubezpieczeniu że nie będę płacić :)

Ladnie to nazwalas. Tryb leniwej krolowej[emoji16]
Odpoczywajcie zatem. [emoji6]

Hej moje kochane.
Jestem już po wizycie. Niestety przesunęli mi badania o 2 godz wiec z dojazdem powrotnym z Gdańska do mojej mamy trochę mi to zajęło.....
Ogólnie rzecz biorąc to jestem pierwszy raz bardzo niezadowolona z badań w Invicta w Gdańsku! Zapłaciłam 280 zł za samo usg a lekarz przez większość badania skupiał się na usilnym namawianiu mnie na badania genetyczne z krwi!!
Przerwałam mu i zapytałam się czy z dzieckiem wszytko jest dobrze - a on do mnie ale ja nie mogę tego stwierdzić czy wszytko jest dobrze! To jest tylko usg a nie wiem czy dziecko nie ma wady genetycznej itp!! I cały czas mówił tylko o wadach genetycznych....(bo usłyszał , że mieszkam w NO!)... dopiero jak mu powiedziałam,ze Ok zrobię dziś Test Papp- i B-HCG to zaczął mówić o dziecku w bardzo ładny sposób. Zaraz zaczął pokazywać brzuszek,nóżki,raczki, pokazywał jak leży na boczku na lewym policzku..... Serduszko 163, 7,5 cm szczęścia. Co do płci nie powiedział,ze potwierdzi wynik z NO,bo jego zdaniem jest to zbyt wczesny etap ciazy i jeszcze wszytko może się zmienić !!! Przepukliny żadnej nie ma u Maleństwa.....
Opisu badania nie otrzymałam!, bo będzie do odbioru razem z wynikami Papp-a i oczywiście zaraz zalecił mi wizytę u genetyka! Zapisałam się oczywiście (za 3 tyg) ,ale jak przyjechałam do domu to stwierdziłam, że jemu głównie chodzi o nabijanie kasy na badaniach genetycznych i zbędnych wizytach u genetyka!
W NO przysłali mi z Oslo wyniki prawdopodobieństwa wystąpienia u Maluszka wad gen oceniając mój stan zdrowia (na podstawie całej dokumentacji medycznej i szczegółowego,wywiadu). Wyszło prawdopodobieństwo 0,5%/100%. Tu on również potwierdził,ze No jednak w Norwegii się nie pomylili z szacowaniem procentowym,ale skierowanie na badania krwi mi wypisał i osobiście ze mną poszedł żebym przypadkiem się nie rozmyśliła po wyjściu z gabinetu!! Dzisiaj zostawiłam u nich 500 zł. Wizyta u genetyka kolejne 200 + niewiadomo co jeszcze zleci genetyk,by może zrobić!!! Nie chcę żyć w strachu i czekać w ciągłej niepewności, czy z dzieckiem jest dobrze czy nie!!!
Powiem Wam tak, tu nie chodzi mi o kasę,bo wiadomo,że zdrowie i życie dziecka jest najważniejsze, ale wkurza mnie takie chamstwo! Perfidne wyłudzanie kasy,bo widzi, że człowiekowi zależy!
Jestem tak zła, że chyba zadzwonię do nich w przyszłym tygodniu i odmówię tą wizytę, powiem o tym jak mnie potraktował i poproszę o przesłanie opisu usg i wyników krwi na maila....
Poza tym ostrzegał mnie, że lepiej zrobić te testy z krwi,bo jeżeli wykonuje się już amniopunkcję u dziecka, to co 2 zabieg kończy się w ciągu tygodnia poronieniem..... Boże też mi nagadał, że powinnam już się cieszyć, że jest tętno u dziecka, bo co 5/6 kobieta,która do niego przychodzi dowiaduje się że niestety dziecko już nie żyje....
Powiem Wam na serio jestem bardzo, bardzo zniesmaczona do tego miejsca i ja już w życiu tam nie wrócę!!!

Najważniejsze dla mnie z tego wszytkiego jest to, że dziecko jest zdrowe! Teraz pozostaje mi tylko czekać na otrzymanie opisu i wyników.
Ewunia ja chodzę do profesor SWIATKOWSKIEJ FREUND W GDANSKU w centrum diagnostyki prenatalnej i robi super prenatalne .Co prawda koszt 400 zł ale to bardzo dobry lekarz

@Ewunia1981 co za lekarz... chyba bym wyszła i nie zapłaciła za wizytę...
Gdybyś chciała robić USG 2 czy 3 trymestru w Polsce to daj znać dam Ci namiary na mojego lekarza... super gość bardzo profesjonalny. Wszystko b.dokladnie sprawdza w poprzedniej ciąży na każdej wizycie miałam praktycznie USG prenatalne. Teraz niestety mi za daleko do Gdańska i nie mam z kim zostawiać maluchów na tyle czasu. Gdyby coś to daj znać... Ale terminy ma tak na miesiąc do przodu zajęte.
Dzięki kochana. Ja mam swojego lekarza w Gdańsku, ale chciałam badania te zrobić w Invicta, bo robiłam tam wszystkie badania kontrolne 10 lat temu i byłam bardzo zadowolona..... Niestety źle teraz trafiłam i już tam nie wrócę. Odwołam wizytę u genetyka i wypełniłam wniosek o przesłanie dokumentacji medycznej ( opisu mojego usg i wyników testu Papp-a na adres mojej mamy oraz na maila). W pn będzie wszytkomwyslane pocztą ( bo mają w regulaminie, że musisz wysłać list zampotwierdzeniem odbioru + skan na maila). Czas oczekiwania na dokumentację 2 tygodnie.....

Ewunia ja chodzę do profesor SWIATKOWSKIEJ FREUND W GDANSKU w centrum diagnostyki prenatalnej i robi super prenatalne .Co prawda koszt 400 zł ale to bardzo dobry lekarz
Kochana ja za to usg zapłaciłam 280+Ok 200 za test Papp-a.
Uważam, że jeżeli lekarz jest dobry to i cenę ma adekwatną do swojej wiedzy i doświadczenia. Szkoda,że wcześniej noe zapytAlma się Was na forum o opinię różnych lekarzy w Trójmiescie....

reklama
Wszystko jest okej :) 162 uderzeń na minute, kość nosowa jest. Prawdopodobnie dziewczynka :)

Załączniki

• 20181015_125305.jpg
    20181015_125305.jpg
    789 KB · Wyświetleń: 148
Do góry