reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Doczytalam teraz co napisalyscie:tak:
Bardzo cenna jest dla mnie uwaga ze coneco zenith "lata na boki".Tak nie moze byc absolutnie!Kuzynka wychwalala go i nic nie mowila ze cos lata.Najlepiej bedzie przymierzyc go do auta zanim sie kupi,ale jak cos bedzie latac co rzecz jasna odpada.

MR -twoj fotelik jest nie do pobicia.Ta pozycja lezaca to jest to co zyczylabym sobie w foteliku.Na taki mnie nie stac...no chyba ze bym baaaaardzo rzeczowe argumenty mezowi przedstawila:-DAle gteneralnie na nasza kieszen jest za drogi.bylby to zakup tylko w drodze wyjatku.Czy sa jakies inne lezace foteliki?

Dziewczyny ktore kupujecie drozsze foteliki-przeciez nikt nie oskarza was o szpan ze kupujecie te drozsze!:-DKomu wy sie tlumaczycie i z czego?Przeciez zakup danej rzeczy jest wypadkowa potrzeb,wymogow i zasobnosci portfela a wiec kazdy wybor jest dobry,obojetnie kto co kupi.

A sa jakies niezle foteliki do 600zl?Ale takie co sie choc troche do lezenia rozkladaja...Tak naprawde nie wiem jakie fundusze dostaniemy na chrzciny;-)

reklama
Sara , ja właśnie też nie wiem jaki fotelik kupić a Marysia w tym małym maxi cosi strasznie nie lubi jeżdzić.Moja koleżanka ma fotelik romer i jest bardzo zadowolona.A są one jedne z najbezpieczniejszych.Nie wiem jaka jest ich cena bo jeszcze nie sprawdzałam.Ostatnio zastanawiałam sie tez nad fotelikiem kiddy.Bardzo dobrze wypada w testach tylko nie wiem czy jest wygodny dla dziecka.

Sara - my z m jeszcze nie rozmawialiśmy na temat fotelika... pewnie będziemy kupować na pocz. października... we wrześniu krucho... jeszcze mieliśmy wesele...
także nie wiem jeszcze jaki... czy za 500-600 czy za 1000-1200, trudno powiedzieć. na pewno kryteriami będą - jak się rozkładają (pozycja półleżąca), przedem/tylem do kier jazdy, oddychający materiał, no i sprawdzę czy były crash testy

na początku myślałam nad takim 9-36kg:
MAJA Recaro Young Sport 9-36 +aerosleep wys 0 (702331009) - Aukcje internetowe Allegro
ale oceny ma średnie...

potem pomyślałam że chyba lepiej 9-18kg

ale i tak pewnie nie ma "idealnego"

przede wszystkim z dzieckiem trzeba jeździć bezpiecznie

Sara to że lata na boki mówił mój m, ale on był z góry źle nastawiony że oni mogli dać coś używanego to może go szarpnął i latał :-Dhe he ale na innych forach też czytałam że lata na boki więc chyba nie kłamał.

Ten fotelik kosztuje 500zl RENOLUX 360 obrotowy fotelik samochodowy WYPRZEDA (739110985) - Aukcje internetowe Allegro i chyba jest dosyć dobry, bo obrotowy, dziecko może jeździć też tyłem.

MM My też pomiędzy tymi dwoma firmami będziemy wybierać :eek:

Dziewczyny a mam pytanie czy kazdy fotelik mozna montowac przodem i tylem czy sa wyjatki??:confused: Nie wglebialam sie jeszcze zbytnio w temat fotelikow..:-D

I kiedy macie zamiar przelozyc pociechy? bo ja czekam az Amelka bedzie juz sztywno siedziec bez podparcia..;-)

reklama
Dziewczyny a mam pytanie czy kazdy fotelik mozna montowac przodem i tylem czy sa wyjatki??:confused: Nie wglebialam sie jeszcze zbytnio w temat fotelikow..:-D

I kiedy macie zamiar przelozyc pociechy? bo ja czekam az Amelka bedzie juz sztywno siedziec bez podparcia..;-)
MM mi się ten podoba bo ma isofix i można go montować tyłem do kierunku jazdy, niestety drogawy, ale chyba wszystkie z isofixem nie są tanie
RECARO POLARIC 9-18kg ISOFIX (montowany tylem) WAW (716615402) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry