reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

Doczytalam teraz co napisalyscie:tak:
Bardzo cenna jest dla mnie uwaga ze coneco zenith "lata na boki".Tak nie moze byc absolutnie!Kuzynka wychwalala go i nic nie mowila ze cos lata.Najlepiej bedzie przymierzyc go do auta zanim sie kupi,ale jak cos bedzie latac co rzecz jasna odpada.

MR -twoj fotelik jest nie do pobicia.Ta pozycja lezaca to jest to co zyczylabym sobie w foteliku.Na taki mnie nie stac...no chyba ze bym baaaaardzo rzeczowe argumenty mezowi przedstawila:-DAle gteneralnie na nasza kieszen jest za drogi.bylby to zakup tylko w drodze wyjatku.Czy sa jakies inne lezace foteliki?

Dziewczyny ktore kupujecie drozsze foteliki-przeciez nikt nie oskarza was o szpan ze kupujecie te drozsze!:-DKomu wy sie tlumaczycie i z czego?Przeciez zakup danej rzeczy jest wypadkowa potrzeb,wymogow i zasobnosci portfela a wiec kazdy wybor jest dobry,obojetnie kto co kupi.

A sa jakies niezle foteliki do 600zl?Ale takie co sie choc troche do lezenia rozkladaja...Tak naprawde nie wiem jakie fundusze dostaniemy na chrzciny;-)

reklama
Sara , ja właśnie też nie wiem jaki fotelik kupić a Marysia w tym małym maxi cosi strasznie nie lubi jeżdzić.Moja koleżanka ma fotelik romer i jest bardzo zadowolona.A są one jedne z najbezpieczniejszych.Nie wiem jaka jest ich cena bo jeszcze nie sprawdzałam.Ostatnio zastanawiałam sie tez nad fotelikiem kiddy.Bardzo dobrze wypada w testach tylko nie wiem czy jest wygodny dla dziecka.

Sara - my z m jeszcze nie rozmawialiśmy na temat fotelika... pewnie będziemy kupować na pocz. października... we wrześniu krucho... jeszcze mieliśmy wesele...
także nie wiem jeszcze jaki... czy za 500-600 czy za 1000-1200, trudno powiedzieć. na pewno kryteriami będą - jak się rozkładają (pozycja półleżąca), przedem/tylem do kier jazdy, oddychający materiał, no i sprawdzę czy były crash testy

na początku myślałam nad takim 9-36kg:
MAJA Recaro Young Sport 9-36 +aerosleep wys 0 (702331009) - Aukcje internetowe Allegro
ale oceny ma średnie...

potem pomyślałam że chyba lepiej 9-18kg

ale i tak pewnie nie ma "idealnego"

przede wszystkim z dzieckiem trzeba jeździć bezpiecznie

Sara to że lata na boki mówił mój m, ale on był z góry źle nastawiony że oni mogli dać coś używanego to może go szarpnął i latał :-Dhe he ale na innych forach też czytałam że lata na boki więc chyba nie kłamał.

Ten fotelik kosztuje 500zl RENOLUX 360 obrotowy fotelik samochodowy WYPRZEDA (739110985) - Aukcje internetowe Allegro i chyba jest dosyć dobry, bo obrotowy, dziecko może jeździć też tyłem.

MM My też pomiędzy tymi dwoma firmami będziemy wybierać :eek:

Dziewczyny a mam pytanie czy kazdy fotelik mozna montowac przodem i tylem czy sa wyjatki??:confused: Nie wglebialam sie jeszcze zbytnio w temat fotelikow..:-D

I kiedy macie zamiar przelozyc pociechy? bo ja czekam az Amelka bedzie juz sztywno siedziec bez podparcia..;-)

reklama
Dziewczyny a mam pytanie czy kazdy fotelik mozna montowac przodem i tylem czy sa wyjatki??:confused: Nie wglebialam sie jeszcze zbytnio w temat fotelikow..:-D

I kiedy macie zamiar przelozyc pociechy? bo ja czekam az Amelka bedzie juz sztywno siedziec bez podparcia..;-)
MM mi się ten podoba bo ma isofix i można go montować tyłem do kierunku jazdy, niestety drogawy, ale chyba wszystkie z isofixem nie są tanie
RECARO POLARIC 9-18kg ISOFIX (montowany tylem) WAW (716615402) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry