reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek zakupowy + wózki + wyprawka i torba

sara...obejrzyj ten
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: Wózek LOOLA z kolekcji KENZO
mozna do niego dokupic gondolke
..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: Gondola WINDOO
wiem ze akurat ten wzór z kwiatkami jest przeceniony i gondola jest tansza ale nie mogłam znalesc

a tu zestaw z fotelikiem
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?manufacturers_id=60&products_id=1537&<osCsid>
cena całkiem, całkiem jak na dobry wozek z fotelikiem

to fajny lekki wozeczek-zwrotny na maxa
nam sie bardzo podobał, ale odpadł ze wzgledu na małe kólka-my raczej mamy wertepy wokol siebie

reklama
Ja przychylam się do opinii, że chodziki są niewskazane dla dzieci. Ewentualnie takie pchacze, żeby się podeprzec.

Jesli chodzi o łóżeczko to ja dla Julki miałam (i dla Hani też bedzie) łóżeczko z szuflada na dole i z funkcja kołyski. Nam się przydała, choc nie korzystaliśmy bardzo często - tylko na samym początku. Jest oczywiście możliwośc zablokowania kołyski.

Jak Julka miala rok kupiliśmy jej materac, który potem wrzucilismy na zwykłą drewnianą ramę z Ikei (nie była droga i ma z przodu listwę blokującą przed wypadnięciem dziecka).
Na zmianę łóżka zdecydowaliśmy się tak szybko dlatego że bąblowi cięzko było wychodzic w nocy do nas przez dziure w szczebelkach (blokowala jej sie jedna nozka).

Bardzo szybko też wynieslismy sie z naszym łóżkiem z jej pokoju. I tak teraz też zostanie. Julka bedzie miała swój pokoik, a my z Hanią będziemy w drugim (a Julka i tak rano bedzie do nas przychodziła:).
Tak to sobie wymysliłam:)

Cześć Dziewczyny!

Mi udało się kupić wózek JANE CARRERA FORMUŁA MATRIX KOL H20 ONYX za 1/2 ceny. Model pochodzi z 2007 roku dlatego jest tyle tańszy, a wózek śliczny i funkcjonalny.
Doradzono mi że formuła matrix sprawdza się dla marcowych Bobasków:-)
A co wy o niej sadzicie!

ja uważam że chodziki dobre są dla ludzi którzy maja za dużo kasy - kupuja bajer-chodzik(wydają kase i mają czas dla siebie)
potem wydają kase na lekarzy

ja mam łóżeczko z ikei, wymiary 120*60, nie pamiętam nazwy (bardzo proste, nie ma szuflady, nie demontują się żadne szczebelki ani ścianki - co nie przeszkadzało, bo nasza córcia była spokojna i nigdy nie próbowała wychodzić z niego górą) - musieliśmy je zmienić na większe jak córka miała 2lata 2 miesiące (ale ona jest bardzo wysoka, teraz ma 101cm, czyli jak co najmniej trzylatka); kupiliśmy też z ikei
IKEA | Łóżka | Łóżka | LEKSVIK | Rama łóżka o regulowanej długości
łóżko "rosnące z dzieckiem" - obecnie materac ma wymiary 130*80cm, można je potem rozciągnąć, jak dziecko podrośnie
co do chodzików - są niewskazane, w niektórych krajach wręcz zabronione (chyba w Kanadzie)
łóżeczka turystyczne mamy u dziadków - w domu jakoś mi tak nie pasowało takie łóżeczko na stałe

Łózeczko obydwie córki miały drewniane łóżeczko zresztą jedno ale już do trzeciego dziecka musimy wymienić.
Tamto jest załatwione na ament :-):-):-)
Przede wszystkim poobryzane boki i szczeble.Deseczki z dołu się połamały przez skakanie.
dziewczynki strasznie przechodziły ząbkowanie nie wspominam, tego okresu dobrze zaczęły się choroby . nieprzespane noce itd
Kupujemy też drewniane łóżeczko tym razem kolor olcha .
Materac mam po dziewczynkach.
pościel też by się przydało dokupić .
Ale planuje te wszystkie wydatki po nowym roku
:-):-):-)

a to moj najnowszy łup z allegro...przyszły dzis paczuszka
sa malenkie i mieciutkie...niby na 56 ale moim zdaniem troche wieksze

reklama
ja mam łóżeczko po synku jest ok materacyk (też ważna rzecz kokosowo jakiś - pół twardy)podobno 4 lata temu był najlepszym nie sprawdzałam czy coś się zmieniło
kojec pożyczy mi kuzynka i będzie stał na dole w salonie
natomiast na pierwsze miesiące kupuję kołyskę do sypialni (potem ją sprzedam na allegro i jakoś zwróci się część kasy) bo po pierworodnym pamiętam że karmiłam go przez rok, karmiłam na leżąco bo był małym ssakiem i trwało to zawsze bardzo długo, w nocy wstawał na picie do 2 roku (butla wtedy już) ale ten czas kiedy karmienie co 2-3 h i do tego trwające min 20 minut nauczyły mnie że nie jestem w stanie nie przysnąć, potem mały traktował już mnie jak smoczek i w nocy ciągle przy piersiaku, ok roku było strasznie bo z łóżeczka uciekał i samoobsługę w nocy sobie robił :rofl2: więc łóżeczko będzie w pokoju Mikusia, a kołyska w sypialni, bo i tak się nie zmieści do sypialni łóżeczko
co do kojca zamiast łóżeczka nie i nie - wg mnie jest mniej stabilne niż tradycyjne boki mogą utrudniać wstawanie dziecku, które za pomocą szczebelek się podciąga
chodzi - mój synal bardzo wcześnie chodził ok 9-10 miesięcy, w chodziku chodził, ale dopiero po pierwszych własnych krokach, chodzi był zawsze niżej ustawiony aby w nim nie "wisiał" i oczywiście na ok 15 -20 min dziennie
pchane chodziki fischerpraisa mieliśmy z zabawnymi melodyjkami i kulkami, takie sobie bo mało zwrotne - raczej dziecko w nim biegnie do przodu i Kuba jakoś nie lubił z nim chodzić

Do góry