reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek szpitalno - porodowy !!

moze ktoras z Was widziala w wiadomosciach, ze u nas w Szczecinie zamkneli na kilka tygodni oddzial neonatologiczny i położniczy w najpopularniejszym szpitalu, który współpracuje z akademia medyczna i dostal nagrode Rodzic po Ludzku, syf tam, podobno lekarze higieny nei przestrzegaja i jakis wczensiaczek sie urodzil w 30 tyg i zaczal juz przybierac ladnie a zarazil sie tam jakims gównem i na sepse zmarl
: i teraz tam dezynfekuja wszystko a noworodki poprzewozili do innych szpitali is ie boja ludzie ze sie rozprzestrzeni zaraza
moja siostra tam rodzila i pamietam ze po 6, 7 babeczek na sali poporodowej, brud itp
ze juz nei wspomne ze rodzila 18 godzin bo ją chcielo "ustrzec" przed cesarka a miala niewydolnosc szyjki i jej szyjka popekala a maly byl ulozony potylicznie i moglo sie zle skonczyc....
omijam ten szpital szerokim łukiem
ale te nagrody robnią takei reklamy ze wsrod moim znajomych ma ten szpital duze powodzenie
tam gdzie jak ide lezy sie po dwie na sali, wszystko czysciutkie i nowe a ludzie lecą tam gdzie sie "rodzi po ludzku"...!!!!!!!!!!!!!!

:szok::szok: ło matko . Mojej przyjaciółki siostra trafiła do nowego dworu wywieżli ją z wawy z bielańskiego bo nie było dla niej miejsca . Tam tez był mega syf :no: aż strach było na to patrzeć . do tego nie robili ZZo a ona miała zalecenie z powodu wady serca i tak skończyło sie na CC bo doszli że nie urodzi

reklama
No może i Ministerstwo ma obowiązki, ale inne... w ustawach gmera... Sanepid nałoży karę, a zapłaci podatnik, NFZ zajmuje się zaniżaniem kontraktów dla szpitali i płaci tylko za zabiegi, nie za remonty- remontować to się szpitale mają z czegokolwiek :wściekła/y:
Jakby na moje dziecko trafiło i czymś by zarazili to zrobiłabym raban, gdzie się da, ale ludzie nie robią rabanu :-(
Ja już pomijam latanie położnic między oddziałami, bo nie mają (czasami) gdzie kłaść... podczas tzw. remontu latały do dzieci bodajże z chirurgii... i nikt na to nic nie poradzi...

no u nas to calkiem odwrotnie, akurat wyszlam ze szpitala w ktorym tez bede rodzic i naprawde super, tutaj bardzo dbaja o szpitale o higiene i wogole, ja bede w takiej duzej klinice rodzila, czysciutko tam, jedzenie dobre, nowy sprzet maja, sale slicznie pomalowane, pielegniarki i lekarze tak mili ze szok, zajmuja sie dobrze toba po porodzie i malenstwem tez, nic nie trzeba brac ze soba, w kazdym pokoju przewijaki z komoda cala wyposazona dla dzidzi, lazienka cala wyposazona dla mamy, najlepiej tylko miec swoja koszule, szlafrok i skarpetki reszta tam jest, no i oczywiscie wszystko za darmo - tzn refunduje kasa chorych:tak:

no u nas to calkiem odwrotnie, akurat wyszlam ze szpitala w ktorym tez bede rodzic i naprawde super, tutaj bardzo dbaja o szpitale o higiene i wogole, ja bede w takiej duzej klinice rodzila, czysciutko tam, jedzenie dobre, nowy sprzet maja, sale slicznie pomalowane, pielegniarki i lekarze tak mili ze szok, zajmuja sie dobrze toba po porodzie i malenstwem tez, nic nie trzeba brac ze soba, w kazdym pokoju przewijaki z komoda cala wyposazona dla dzidzi, lazienka cala wyposazona dla mamy, najlepiej tylko miec swoja koszule, szlafrok i skarpetki reszta tam jest, no i oczywiscie wszystko za darmo - tzn refunduje kasa chorych:tak:

Kobieto- a dlaczego Ty nie spisz o 5 nad ranem - łooo matko z córką:nerd:

ciekawe kiedy u nas tak będzie???:eek:

Ja tez musze pochwalic tutaj warunki szpitalne.
Cala ciaze moglabym narzekac, na prowadzenie ciazy, na durne polozne ktore maja robic za lekarzy, na brak jakichkolwiek badan, na marne 2 usg....
Al jesli chodzi o opieke szpitalna, i interwencje gdy cos sie dzieje - jestem niesamowicie zaskoczona.
Najpierw cala niedziele spedzilam w szpitalu w ktrym planowo chce urodzic. Szpital duzy, wlasciwie klinika, super wyposazony, czysty, sale porodowe pojedyncze, wyciszone z wlasnymi lazienkami i prysznycami. Lezalam na tej porodowce od rana do 1 w nocy poki nie przewiezli mnie do innego szpitala, i co chwile zagladala do mnie polozna, kontrolowac ktg, puszczala kolejne cd z muzyka relaksacyjna, glaskala i pocieszala. A wszysko z usmiechem na twarzy, bez zadnych zlosci czy innych. Naprawde super! Potem przyszla inna zmiana i ta polozna jechala ze mna w kartece do innego szpitala - i tez nie moge narzekac. Super mila, uprzejma, wypytala o Polske, i realia.
A w nowym szpitalu - o 2giej w nocy zostalam powitana przez opiekujaca sie mna polozna koslawym "dzien dobry" i kilkoma innymi slowami po polsku. Kobitka 2 lata temu byla w Polsce na wakacjach, zwiedzila Krakow, Auschwitz, Warszawe i Gdansk i stwierdzila, ze jeszcze kiedys z rodzina pojada.
W nowym szpitalu tez oczywiscie sala jedynka, pelna opieka. Zero grymasu na twarzy gdy musiala w ciagu nocy wzywana guzikiem biec do mnie do pokoju, bo potrzebowalam czegos. Usmiechniete, zadowolone, na koniec zmiany przychodza sie pozegnac, zyczac wszystkiego dobrego.
I podobnie jak u Justy - lazienki wyposazone, pokoje rowniez... Przewijaki, podgrzewacze do mleczka, pampersy, husteczki, ubranka, kocyki... wszystko w szpitalu.
Naprawde jestem bardzo milo zaskoczona.

reklama
Katik rzeczywiscie super
u mnie od rana salowa trzaskala drzwiami bo robila obchod w oproznianiu koszy i co tam ze dzieci spia...

Do góry