reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek szpitalno - porodowy !!

reklama
:-):-):-) uśmiałam się, czytając to co napisałyście, a tak w ogóle to Waszym partnerom małżeństwo służy a mój niknie w oczach - od ślubu schudł 4 kg:-) teściowa jest szczerze zmartwiona, próbuje go (bezskutecznie) dokarmiać i na silę nakłonić do zwierzeń..

Dla mnie dwie rzeczy są niepojęte... jak można oddać dziecko po porodzie,i jak można być wysoko w ciąży i tego niewiedziec..

Pierszego nie skumam chyba nigdy... A, co do drugiego... hm, zależy co rozumiesz pod słowem 'wysoko', bo wg naszego ustawodawcy do 10 tyg. każda babka wie :no:. Sama jednak znam jedną, co karmiła małego brzdąca i jak ten miał jakieś 4 miesiące ona była zaszła... że okres jej jeszcze nie wrócił, nie zauważyła zmiany, poza tym była skołowana zajmowaniem się pierworodnym :-) Była potem niespodzianka- chyba coś koło 4 miesiąca zorientowała się, że coś jest nie halo. Dobrze, że była to zdrowa ciąża i oboje rodzice byli maksymalnie szczęśliwi, mimo pierwszego szoku.

Szkoda tego maluszka,bo blizniat nie powinno sie rozdzielac...ale kiedys ta kobiete zycie ukarze,za takie egoistyczne postepowanie wobec wlasnych dzieci:angry:

moze ktoras z Was widziala w wiadomosciach, ze u nas w Szczecinie zamkneli na kilka tygodni oddzial neonatologiczny i położniczy w najpopularniejszym szpitalu, który współpracuje z akademia medyczna i dostal nagrode Rodzic po Ludzku, syf tam, podobno lekarze higieny nei przestrzegaja i jakis wczensiaczek sie urodzil w 30 tyg i zaczal juz przybierac ladnie a zarazil sie tam jakims gównem i na sepse zmarl
: i teraz tam dezynfekuja wszystko a noworodki poprzewozili do innych szpitali is ie boja ludzie ze sie rozprzestrzeni zaraza
moja siostra tam rodzila i pamietam ze po 6, 7 babeczek na sali poporodowej, brud itp
ze juz nei wspomne ze rodzila 18 godzin bo ją chcielo "ustrzec" przed cesarka a miala niewydolnosc szyjki i jej szyjka popekala a maly byl ulozony potylicznie i moglo sie zle skonczyc....
omijam ten szpital szerokim łukiem
ale te nagrody robnią takei reklamy ze wsrod moim znajomych ma ten szpital duze powodzenie
tam gdzie jak ide lezy sie po dwie na sali, wszystko czysciutkie i nowe a ludzie lecą tam gdzie sie "rodzi po ludzku"...!!!!!!!!!!!!!!

Kwaituszku- u Was przynajmniej zamknęli i dezynfekują, zaś we Wrocku zamknęli jeden z oddziałów położniczych na KILKA DNI celem poradzenia sobie z jakimś paskudztwem... No nikt mi nie powie, że przez te kilka dni zdezynfekowali oddział położniczy i noworodkowy :wściekła/y: To się nazywa prowizorka. Ale babki tam rodzą, bo gdzieś muszą- we Wro są tylko 4 szpitale z oddziałami położniczymi :-( a na potrzeby miasta i okolic, a czasem województwa, bo babki z zagrożonymi ciążami, bądź z komplikacjami porodowymi, albo dzieci ktore trzeba ratować specjalistycznym sprzętem, jadą do Wro, to zdecydowanie za mało.To się nazywa polityka prorodzinna...

A moze warto to zglosic do Sanepidu,w koncu do czegos ta instytucja sluzy....gdzie jak gdzie ale w szpitalu higiena MUSI byc zachowana:tak:

reklama
U nas jest tylko jeden szpital więc nie mam wyboru. Co więcej jest tylko po prowizorycznym remoncie, a przydałby się gruntowny. Oby dzidzia była zdrowa i zajeli się nami dobrze, resztę wytrzymam.

Do góry