reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciało w połogu i po ciąży - normalizujemy

Właściwie czuję się tak od około miesiąca. dziś kończy się połóg i nie wiem czy jest to jeszcze normalne czy już nie.
Wiesz, te 6 tygodni jest dość umowne. Bardziej chodzi o to, czy sama czujesz, że sobie poradzisz czy nie. U mnie to był taki obniżony nastrój i wszystko na nie, ale nie płakałam. Nawet nie pamiętam, kiedy poczułam się normalnie. W sumie to myśli, że ciąża zrujnowała mój wygląd nachodzą mnie do dzisiaj.

reklama
Bardzo Ci zazdroszczę takiego podejścia. Dziś minęło 6 tygodni po porodzie i owszem wiedziałam, że wychodząc ze szpitala nie będę miała brzucha sprzed ciąży,ale liczyłam że tyjąc prawidłowo w ciąży już po połogu ten brzuch będzie przypominał w jakimś stopniu to co było przed ciążą. Niestety mam ciągle wzdęty brzuch, miękki - mam wrażenie,że mięśnie w ogóle go nie trzymają... Nie akceptuję siebie po ciąży. Uważam,że jestem obrzydliwa i czuje do siebie obrzydzenie. Po za wielkim brzuchem mam obniżone narządy, cellulit którego nie miałam nigdy w życiu, wały tłuszczu na plecach, ropne wypryski na pośladkach i ramionach oraz plecach, przebarwienia na twarzy, pełno rozstępów i szafę za małych ubrań. Nie ma dnia żebym nie płakała...😒
Jestes DOPIERO 6 tygodni po porodzie, wiec nie spodziewaj się cudów z ciałem. Ja tyle tyg po porodzie mogłam dopiero porządnie usiąść na tyłku, wziąć dłuższy prysznic jak 3 minutowy bez zawrotów głowy przez anemię, chodziłam tylko w legginsach i luźnych bluzkach, na brzuchu był ( w sumie wciąż jest choć mniejszy) flaczek rozciągniętej skory, chodząc czułam jakby zaraz miała mi pochwa wypaść (przy kochaniu czy kaszlu myślałam, ze oszaleje). Nie potrafiłam w połogu wstrzymywać gazów, bo tak mnie wszystko tam bolało na dole 🤦‍♀️ Jest jeszcze zdecydowanie za wcześnie żeby przejmować się figurą 🙄 Koleżanko dobrze radzą, ze należy zrobić sobie morfologię i udać sie do fizjouro (sama sie wybieram i wybieram).
Daj sobie czas i na razie skup sie na dziecku a nie na żalu utraconej figury sprzed ciąży. Za pare tyg, miesięcy wszystko sobie na spokojnie zorganizujesz (opiekę nad niemowlakiem, inne obowiązki) i weźmiesz sie za powrót do formy. Spokojnie ☺️

wyjątkowo polecam Pudełka i zdjęcia dziewczyny CR7. Tak zazwyczaj wyglądają kobiety po ciążach i porodach. Przy czym ona wygląda dobrze :)

Fizjo Ci ten brzuch naprawi, kurcze dobrze by było żeby Cię ktoś zobaczył chociaż raz.
Będę szukała jakiegoś terminu prędzej niż we wrześniu. Trochę ochłonęłam z negatywnych emocji i zaczęłam robić coś dla siebie co mnie zmobilizowało do walki o siebie zamiast użalania się nad sobą.

No ale jak, zdradz sektet, bo mój zes jest fatalny 😂😂
Ale jaki sekret?
Poszłam do fizjo, zbadala mi jak funkcjonują mięśnie dna miednicy, kresa biała i ułożyła mi ćeiczenia które wykonywałam 30 minut dziennie codziennie, dodatkowo rozluźniala mi blizne po cc i po 4 miesiącach była znaczna poprawa jak chodzi o wygląd brzucha bo wczesniej 2 msc po porodzie dalej wygladalam jakbym była w 6-7 miesiącu.

@Zaskoczona30 ja chodziłam do Fizjologica. Znajdz sobie na facebooku. Pani tam też wstawia zdjęcia " metamorfoz" moze Ci to pomoże uwierzyć że na prawde na pewne problemy jest ratunek. Wiem ze ta Pani prowadzi też spotkania online nawet w dziewczynami z zagranicy. Nie wiem ile można tak zdalnie zdzialac bo ja chodziłam stacjonarnie w Krakowie ale zobacz chociaż jej profil :)

Ale jaki sekret?
Poszłam do fizjo, zbadala mi jak funkcjonują mięśnie dna miednicy, kresa biała i ułożyła mi ćeiczenia które wykonywałam 30 minut dziennie codziennie, dodatkowo rozluźniala mi blizne po cc i po 4 miesiącach była znaczna poprawa jak chodzi o wygląd brzucha bo wczesniej 2 msc po porodzie dalej wygladalam jakbym była w 6-7 miesiącu.

@Zaskoczona30 ja chodziłam do Fizjologica. Znajdz sobie na facebooku. Pani tam też wstawia zdjęcia " metamorfoz" moze Ci to pomoże uwierzyć że na prawde na pewne problemy jest ratunek. Wiem ze ta Pani prowadzi też spotkania online nawet w dziewczynami z zagranicy. Nie wiem ile można tak zdalnie zdzialac bo ja chodziłam stacjonarnie w Krakowie ale zobacz chociaż jej profil :)
Dziękuję za te cenne informacje , idę oglądać metamorfozy.

reklama
Do góry