reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Watek Porodowy

marzycielko noworodki po wyjściu z ludzia wygladaja jak obcy...chyba bez wyjatku wszystkie ;-)ale po 2-3 godzinach jest juz zdecydowanie lepiej :-)

reklama
marzycielka TY ZAWSZE TAKIE FAJNE STRONKI ZNAJDZIESZ:} ale powiem wam szczerze,ze jesce jak na to patrzyłam to mnie to przerraza troszke....wiem,ze to naturalne i wogole...ale ja sie chyba boje...

Popatrzyłam sobie na te zdjęcia i trochę mi słabo, chyba jednak wolę nie oglądać. Jak widzę jakieś operacje w tv czy robienie zastrzyków, to też mi słabo, ale jak miałam cesarkę to wszystko widziałam w tych lampach na suficie i nie było tak źle, wiec chyba lepiej nie oglądac, tylko iść i po prostu urodzić.

marzycielka TY ZAWSZE TAKIE FAJNE STRONKI ZNAJDZIESZ:} ale powiem wam szczerze,ze jesce jak na to patrzyłam to mnie to przerraza troszke....wiem,ze to naturalne i wogole...ale ja sie chyba boje...

marzycielko noworodki po wyjściu z ludzia wygladaja jak obcy...chyba bez wyjatku wszystkie ;-)ale po 2-3 godzinach jest juz zdecydowanie lepiej :-)

:-D:-D:-D:-D
Obcy będę miała "obcą siasię" super!:-D

a mnie to nie przeraża jak oglądam nie wiem co mi jest bo np. filmiku nie obejrzę a to może być haha

sawka6
Ja używałam TANTUM ROSA
Rozpuszczasz saszetkę w wodzie (najlepiej w butelce po wodzie mineralnej)i przelewasz, przemywasz krocze po kazdym "siusiu" i po kapieli...

Ja też Tantum Rosa. Położne polecały i na szkole rodzenia i w szpitalu. Tylko nam mówili, żeby nie kupować aparatu do irygacji (można taki specjalny dostać w aptece), tylko tak normalnie, rozpuścić w kubeczku i podmywać się jak najczęściej.

dzięki dziewczyny :tak::-D
a co do wkładów poporodowych ja kupiłam ale zupełnie niepotrzebnie bo dowiedziałam się ze szpital daje wkłady bez ograniczeń, a w domu raczej nie bedą mi już potrzebne

Pytia ja też właśnie na to zwróciłam uwagę.I jeszcze na to,że nie które obojętnie jak wyglądały ich domy i otoczenie to jednak były elegancko wygolone:-p
Ale szczerze mówiąc dla mnie nie które z tych zdjęć były okropne...Bez obrazy...Wiem,że to naturalne,ale wolę tego nie widzieć....I tej sinej pępowiny też nie chciałabym widzieć,a już pod żadnym pozorem bym jej nie przecięła.Także nie dziwi mnie ani trochę,że mój mąż nie zgadza się na przecinanie pępowiny.Ja sama bym przy tym zemdlała...

oglądnęłam te zdjęcia... boże w jakich warunkach co niektóre kobiety rodziły :szok:
ja osobiście nie chciałabym żeby ktokolwiek robił mi zdjęcia w takiej chwili...

reklama
Do góry