reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
u mnie dzień babci i dziadka był wczoraj - ale byli tylko babcia i dziadek :), ja czekam na dzień mamy i taty...

dziadek teraz był zachwycony , w zeszłym roku narzekał że Piotruś był taki "odstający od grupy"

dziewczyny superancko, że możecie już u siebie mieszkać - jak to szybko zleciało - gratuluje budowlanego finiszu
u nas jeszcze daleko - najgorsze teraz przed nami bo cała instalacja wrrrryyyy ale małe kroczki są i mam nadzieje, że w czerwcu też spakuje manatki i wprowadzimy się

a tak wogóle to jestem dzisiaj najszczęśliwsza na świecie - taki pozytyw mnie ogarnął
byłam na usg i widział mojego malutkiego szkraba i słyszałam jego serduszko - piękna sprawa - nie ma nic piękniejszego na świecie - no jeszcze w gre wchodzi poranny uśmiech Kubasa
o jak ja kocham te moje smyki

a mi dzisiaj wkońcu udało się zarejstrować jagunię na konsultacje do ośrodka dla dzieci autystycznych w gdańsku, termin mamy dopiero na 29 kwietnia:wściekła/y:,ale i tak się cieszę, bo wkońcu będę wiedziała na czym stoję, boję się strasznie, ale nawet najgorsza prawda jest lepsza niż niewiedza.....oczywiście ośrodek jest prywatny, a koszt konsultacji bagatela 130 zł

dotarłam, wg tej lekarki jagoda ma wiele cech autystycznych, ale ona ze względu na brak kompetencji nie chciała i nie mogła postawić diagnozy, czy jest to autyzm czy tez inne zaburzenia ze spektrum autyzmu, ale aczkolwiek coś w tym kierunku, dała mi namiary na ten ośrodek w gdańsku, gdzie wystawią mi pisemną diagnozę...

fionka witaj kobitko!!!pokazuj nam synka szybciutko
aqua oj na pewno cudownie jest posluchac malutkiego serduszka!!!!
maga dobrze jest wiedziec na czym sie stoi-chociaz taka mysl nie jest wcale mila rzecza-ja mam nadzieje ze jagoda sie otworzy i bedzie wszystko dobrze-moze on jets bardzo wstydliwa,boi sie obcych............a ty jaki masz z nia kontakt,tata,dziadki?
viola wracaj predko!
osinka ja nie wieze ze juz jedziesz!!!odezwij sie predko!!!

Maga, nie chcę Cię tu pocieszać, że to nie autyzm. Jedźcie i skonsultujcie. Ja rozmawiałam z kolegą, który pracuje z mojej kuzynki dzieckiem - u niej stwierdzono autyzm, choć ten mój kolega nie jest na 100% pewien, czy to TO, bo Monia ma wiele cech, które mogą tylko dawać przypuszczenia nt. autyzmu, ale wcale nie muszą o nim świadczyć.

I popieram Kaśkę, okrutnie wygląda Twoje odliczanie :confused:

reklama
Acha... Dopytaj, czy nie jest za wcześnie na stawianie diagnozy, bo z tego co wiem wiek 2 lat jest zbyt wczesny na tego typu diagnozy.

Fakt, poradzą Ci co z nią robić (w sensie ćwiczeń) i po to warto udać się i skonsultować

Trzymam kciuki ;-)

Do góry