reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
u mnie dzień babci i dziadka był wczoraj - ale byli tylko babcia i dziadek :), ja czekam na dzień mamy i taty...

dziadek teraz był zachwycony , w zeszłym roku narzekał że Piotruś był taki "odstający od grupy"

dziewczyny superancko, że możecie już u siebie mieszkać - jak to szybko zleciało - gratuluje budowlanego finiszu
u nas jeszcze daleko - najgorsze teraz przed nami bo cała instalacja wrrrryyyy ale małe kroczki są i mam nadzieje, że w czerwcu też spakuje manatki i wprowadzimy się

a tak wogóle to jestem dzisiaj najszczęśliwsza na świecie - taki pozytyw mnie ogarnął
byłam na usg i widział mojego malutkiego szkraba i słyszałam jego serduszko - piękna sprawa - nie ma nic piękniejszego na świecie - no jeszcze w gre wchodzi poranny uśmiech Kubasa
o jak ja kocham te moje smyki

a mi dzisiaj wkońcu udało się zarejstrować jagunię na konsultacje do ośrodka dla dzieci autystycznych w gdańsku, termin mamy dopiero na 29 kwietnia:wściekła/y:,ale i tak się cieszę, bo wkońcu będę wiedziała na czym stoję, boję się strasznie, ale nawet najgorsza prawda jest lepsza niż niewiedza.....oczywiście ośrodek jest prywatny, a koszt konsultacji bagatela 130 zł

dotarłam, wg tej lekarki jagoda ma wiele cech autystycznych, ale ona ze względu na brak kompetencji nie chciała i nie mogła postawić diagnozy, czy jest to autyzm czy tez inne zaburzenia ze spektrum autyzmu, ale aczkolwiek coś w tym kierunku, dała mi namiary na ten ośrodek w gdańsku, gdzie wystawią mi pisemną diagnozę...

fionka witaj kobitko!!!pokazuj nam synka szybciutko
aqua oj na pewno cudownie jest posluchac malutkiego serduszka!!!!
maga dobrze jest wiedziec na czym sie stoi-chociaz taka mysl nie jest wcale mila rzecza-ja mam nadzieje ze jagoda sie otworzy i bedzie wszystko dobrze-moze on jets bardzo wstydliwa,boi sie obcych............a ty jaki masz z nia kontakt,tata,dziadki?
viola wracaj predko!
osinka ja nie wieze ze juz jedziesz!!!odezwij sie predko!!!

Maga, nie chcę Cię tu pocieszać, że to nie autyzm. Jedźcie i skonsultujcie. Ja rozmawiałam z kolegą, który pracuje z mojej kuzynki dzieckiem - u niej stwierdzono autyzm, choć ten mój kolega nie jest na 100% pewien, czy to TO, bo Monia ma wiele cech, które mogą tylko dawać przypuszczenia nt. autyzmu, ale wcale nie muszą o nim świadczyć.

I popieram Kaśkę, okrutnie wygląda Twoje odliczanie :confused:

reklama
Acha... Dopytaj, czy nie jest za wcześnie na stawianie diagnozy, bo z tego co wiem wiek 2 lat jest zbyt wczesny na tego typu diagnozy.

Fakt, poradzą Ci co z nią robić (w sensie ćwiczeń) i po to warto udać się i skonsultować

Trzymam kciuki ;-)

Do góry