reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

koga, no to gratulacje!!! Strasznie się ciesze, że takim sprintem działacie :tak:
Moja siostra zamawiała cały sprzęt w jakimś sklepie internetowym, ja do tej pory nie miałam odwagi i kasy - zazwyczaj kupujemy na raty, ale teraz tez kupimy przez net i na czysto z pralką wyjdziemy 100 zł.

Dziś dla ciekawości zważyłam pranie, które wsadzałam do pralki i okazało się, że niecałe 4 kg piorę, więc jak kupimy 4,5 kg będzie git :happy2:

A jeśli mogę Wam radzić zmywarki, to przetestowaliśmy używaną 45 i na całe szczęście się popsuła, więc kupiliśmy 60 i jest w sam raz. także polecam.

reklama
Zgadza się z Kingą w obu kwestiach. My kupiliśmy Boscha, bo w przypadku zmywarki i kuchenki obie były Made in Germany - udało nam się trafić takie modele, z ich jakością ponoć lepiej. No a kuchenka to w ogóle nam się trafiła, bo piekarnik z wózkiem, a daliśmy razem z płytą 1800, utargowaliśmy z 2200 :-D

I kwestia szerokości zmywarki, jeśli już faktycznie absolutnie ktoś nie ma miejsca na 60 to wtedy 45, ale w innym przypadku się nie opłaca - nie jest wygodna, i wcale nie bardziej oszczędna, zużycia mają bardzo zbliżone, a garnków do 45 wejdzie zdecydowanie mniej :-)

i czy edac na tym wychowawczym moge sobie odliczyc ta ulge na dziecko??
ksiegow wciska mi ze nie...
i czy moze lepiej rozliczyc sie z michalem???

kasiulla nie wiem jak z rozliczaniem na wychowawczym, ale jeżeli Michał płaci wyższe podatki to on może odpisać ulgę na dziecko.
jaka forma rozliczenia jest dla Was lepsza szybko sprawdzisz wypełniając wstępnie PITa.
U nas zdecydowanie lepsze jest wspólne opodatkowanie.

reklama
zmywarkę mamy boscha 45-ę, bo tylko tyle mieliśmy miejsca - mam nadzieję,że styknie :-)

a co do pralek, to chciałam boscha albo siemensa, ale wczoraj znalazłam pralkowe forum i wyszło na to,że jeśli chodzi o pralki ładowane od góry to "liczą" się tylko AEG i Electrolux (AEG jest wyższą półką Electroluxa, tak jak Siemens Boscha); przy pralkach ładowanych od przodu jest większy wybór :szok:

KOga - ale pędzicie!! fajnie; u nas 21.01 montują szafy i zostaną nam "drobiazgi" typu oświetlenie, meble itp. :-D

Do góry