reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

koga, no to gratulacje!!! Strasznie się ciesze, że takim sprintem działacie :tak:
Moja siostra zamawiała cały sprzęt w jakimś sklepie internetowym, ja do tej pory nie miałam odwagi i kasy - zazwyczaj kupujemy na raty, ale teraz tez kupimy przez net i na czysto z pralką wyjdziemy 100 zł.

Dziś dla ciekawości zważyłam pranie, które wsadzałam do pralki i okazało się, że niecałe 4 kg piorę, więc jak kupimy 4,5 kg będzie git :happy2:

A jeśli mogę Wam radzić zmywarki, to przetestowaliśmy używaną 45 i na całe szczęście się popsuła, więc kupiliśmy 60 i jest w sam raz. także polecam.

reklama
Zgadza się z Kingą w obu kwestiach. My kupiliśmy Boscha, bo w przypadku zmywarki i kuchenki obie były Made in Germany - udało nam się trafić takie modele, z ich jakością ponoć lepiej. No a kuchenka to w ogóle nam się trafiła, bo piekarnik z wózkiem, a daliśmy razem z płytą 1800, utargowaliśmy z 2200 :-D

I kwestia szerokości zmywarki, jeśli już faktycznie absolutnie ktoś nie ma miejsca na 60 to wtedy 45, ale w innym przypadku się nie opłaca - nie jest wygodna, i wcale nie bardziej oszczędna, zużycia mają bardzo zbliżone, a garnków do 45 wejdzie zdecydowanie mniej :-)

i czy edac na tym wychowawczym moge sobie odliczyc ta ulge na dziecko??
ksiegow wciska mi ze nie...
i czy moze lepiej rozliczyc sie z michalem???

kasiulla nie wiem jak z rozliczaniem na wychowawczym, ale jeżeli Michał płaci wyższe podatki to on może odpisać ulgę na dziecko.
jaka forma rozliczenia jest dla Was lepsza szybko sprawdzisz wypełniając wstępnie PITa.
U nas zdecydowanie lepsze jest wspólne opodatkowanie.

reklama
zmywarkę mamy boscha 45-ę, bo tylko tyle mieliśmy miejsca - mam nadzieję,że styknie :-)

a co do pralek, to chciałam boscha albo siemensa, ale wczoraj znalazłam pralkowe forum i wyszło na to,że jeśli chodzi o pralki ładowane od góry to "liczą" się tylko AEG i Electrolux (AEG jest wyższą półką Electroluxa, tak jak Siemens Boscha); przy pralkach ładowanych od przodu jest większy wybór :szok:

KOga - ale pędzicie!! fajnie; u nas 21.01 montują szafy i zostaną nam "drobiazgi" typu oświetlenie, meble itp. :-D

Do góry