reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

to tak jak i ja! ja jeszcze powpisywałam imiona dzieci + mam w kalendarzu w pracy :-)

i wysłałam 2 kartki :-)
pamiętajcie dziewczyny, że do USA kartka z priorytetem idzie 7-10 dni!

za granice priorytetu nie ma co wysylac bo i on dziala tylko na terenie polski a potem idzie normalnie

reklama
za granice priorytetu nie ma co wysylac bo i on dziala tylko na terenie polski a potem idzie normalnie

Do Stanow trzeba wysylac piortytetem (zastapilo to dawna poczte to lotnicza, inaczej list idzie droga morska czyli ok 6 tygodni a piorytetem ok tygodnia.

Dziekuje za gratulacje. Naprawde potrzeba mi bylo takiego wsparcia:)
Niania dzis przyjechala, wiec na jutrzejsze usg tez bede mogla sie wybrac. Zastanawiam sie nad wyborem nowej opiekunki ale nie wiem czy warto szukac kogos bo w kwietniu wyjezdzamy na miesiac do PL. Co do tej mojej opieekunki nie mam pewnosci czy po powrocie z PL nie wykreci mi jakiegos numeru i czy sie pojawi spowrotem w pracy. Rozumiem ze mozna zachorowac albo cos sie stanie innego ale to juz trzeci raz w ciagu dwoch miesiecy kiedy nie pojawia sie przez kilka dni. Moze tez pamietacie jak po Swoietach nie przyszla wcale i zadzonila po 3 dniach.

Za granice, np do Irlandii obowiazkowo priorytet, bo idzie ponad miesiac!
A pozatym wlasnie sobie uswiadomilam, ze moi rodzice juz kilka razy nie dostali ode mnie kartek czy listow! Na poczcie chyba mysla,ze skoro zza granicy to moze jakas kasa jest w srodku i chyba otwieraja! :wściekła/y: No i teraz sie martwie czy aby wszystkie karteczki dojda! Do Jasia pytiowego wyslalysmy juz dawno i nie wiem czy doszla czy nie:confused: Kurcze, mam nadzieje, ze nie bedzie kichy zadnej!!:-( :-( :baffled:

Emcia, moje listy tez gina i tez sie martwie zeby wszytskie uodzinkowe doszly. Zauwazylam tez ze zwykle czesciej nie dochodza listy w kolorwych kopertach, dlatego wszytko wysyla w bialych.

a do mnie do Anglii jak wysylali priorytetem przesylki to szlo ok 2 tygodni a czasem nawet nie dochodzilo. wiec jak widze reguly na to nie ma :)

No to ja juz spakowana i gotowa do wyjazdu!! Jedziemy do Galway na zachodzie Irlandii. Wyjazd rano, wracamy w niedziele! Buziaki! Milego weekendu dla mamus i bobaskow!:-) :-) PA!:cool2:

do irlandii kupcie lotniczy(jakies 3zl)-mi zawsze dochodzily w cigau 3-5 dni
zwykly idzie ponad miesiac(kuzynka mi wysylalam szedl 5 tyg. a zaplacila 2,80)
pisze tak bo koszty tez sie licza,ale praktycznie roznicy nie ma

emcia milego wypoczynku!!!my chyba uderzymy w niedziele do corku

reklama
A mnie glupio ze sie nie zdeklarowalam do karteczowej akcji ,ale naprawde nie mam glowy za to sercem jestem z wszystkimi malutkimi solenizantami.

Moze to glupio brzmi , bo przeciez sa wsrod nas mamy ktore i pracują i sie ucza i do tego caly dom plus bobas na ich glowach ale daja rade, ale mówie Wam pomimo ze siedze z mala w domu to jakos brakuje mi czasu , moze dlatego ze nie mam jej z kim zostawic nawet na godzinke ,gdybym tu miala mamusie albo rodzine jakas...... no ale dobra bez uzalania sie . Nawet albumy Marysi ,które zaczelam lezą odłogiem.
A zawsze to ja w rodzinie bylam od kartek na roznego rodzaju okazje i bardzo to lubilam.:-(

Dalej nie bylam u gina ani na usg i sie zaczynam denerwowac i myslec o tym caly czas...
U nas mrozy straszne (tzn. jak na tutejszy klimat ) i siedze z mala w domku a i tak nie mam czasu na BB, co za czas:tak: .
Za to jeden plus ze mąż Marysię usypia od niedawna i jedno z glowy;-) .
Wysypka zniknela i dalej nie wiem z czego to moglo byc:no: .

Tak z tymi listami to jest roznie , ja wczoraj kartke na swieta Bozego Narodzenia dostalam od kumpeli:szok: .

Pozdrawiam

Do góry