reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
jagódka jest bezsmoczkowcem, smoka ssała krótko ok 2 miesięcy, jak miała 6miechów odstawiłam go zupełnie..

LOLCIU moja emi tez do spania koniecznie w dzien w ogole smok nie istnieje
jak probowalam odstawic zaczal sie wyzynac zab i byl placz nie mialam serca
teraz moze na roczek odtawimy sama nie wiem

przy drugim dziecku tez posatnowilam nie dawac smoka stweirdzilam ze to tylko dla ulatwienia zycia rodzicom a nie dziecku ja sama nie wiem dlaczego zaczelam go wciskac emi jak byla malenka:confused::baffled:
osinko gratuluje

dziekujemy za zyczenia :tak: to byla trzydniowka, teraz Baretk caly zsypany jest :-(

my smoczek tez do usypiania, ale tzreba go odstawic :tak: tez chyba na roczek- taki przelom bedzie ;-)

ostatnie doniesienia mówią,że warto dawać dzieciom smoczek, ponieważ ssanie minimalizuje ryzyko śmierci łóżeczkowej, poza tym pobudza różne funkcje ośrodka poznawczego w móżgu...
radzi się jednak odstawic smoczek w wieku 6miesięcy, choc wiadomo,że jedne dzieci są na to gotowe wcześniej inne później

przy drugim dziecku tez posatnowilam nie dawac smoka stweirdzilam ze to tylko dla ulatwienia zycia rodzicom a nie dziecku ja sama nie wiem dlaczego zaczelam go wciskac emi jak byla malenka:confused::baffled:
ja dałam Mateosiowi smoka jak był mały bo już nie dawałam rady, on wogóle nie sypiał w dzień - tylko i wyłącznie przy cycu robił sobie drzemki. Po podaniu smoka sytuacja sie poprawiła - widocznie miał bardzo dużą potrzebę ssania. A ja przecież nie mogłam cały dzień leżeć na kanapie karmiąc go (chociaż bardzo to lubiłam - jak już mnie nic nie bolało of course:-D ).
Sa dni kiedy Mateoś zasypia bez smoka. Ale w nocy w czasie pobudek rzeczywiście pomaga.
Maga ja tez czytałam o tym że ssanie minimalizuje ryzyko śmierci łóżeczkowej.
No cóż może pomyślimy jak skończy rok - a to już tylko 2 miesiące - ehh jak ten czas leci, szok.

kurcze nie wiedzialam o tym zwiazku smoczka ze smiwrcia lozeczkowa a w zasadzie minimalizowaniu jej
tez czytalam o pol roku i koniec smoka ale :baffled:

reklama
Do góry