reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

U mnie było właśnie tak, że lekarka wypisała na opiece jakąś chorobę.
Z tego, co wiem, to w szkole można wziąc w ciągu roku szkolnego dwa dni opieki nad zdrowym dzieckiem. Koleżanki zawsze z tego korzystały. O większej ilości dni nie słyszałam.

reklama
pytia pisze:
U mnie było właśnie tak, że lekarka wypisała na opiece jakąś chorobę.
Z tego, co wiem, to w szkole można wziąc w ciągu roku szkolnego dwa dni opieki nad zdrowym dzieckiem. Koleżanki zawsze z tego korzystały. O większej ilości dni nie słyszałam.

Te dwa dni, to wszędzie można wziąć ( wg kodeksu) i płatne jest 100%- tak jak urlop wypoczynkowy. I może je wziąć jeden z rodziców, lub po jednym każde.

Ale tu cisza....czyżby niedziela na świeżym powietrzu?
Ja siedzę sobie w domku (tylko tu idzie wytrzymać), Pati słodko śpi i czekam aż będzie mniej parno i wybywamy...jakieś lody? Już mam na nie ochotę :laugh:

My też raczej w domku, bo w ogrodzie nawet w cieniu strasznie parno, a w domu względny chłodek. Ale dziś Jasiek marudny ::) ::) ::). Prawie w ogóle nie śpi i ciągle najwyraźniej coś mu nie pasuje. Dobrze, że za godzinę kąpiel i spanko ;D

moja Agatka chyba nienawidzi upałów, jest marudna i wyraźnie nie potrafi znaleźć sobie miejsca - pomaga jej chłodna kąpiel - w niedzielę kapalismy ją rano o 11, po kąpieli usnęła i spała aż do wyjazdu ko kolezanki
po powrocie wieczorem kapaliśmy ją normalnie, z mydłem itp, i też szybko zasnęła

nie wiem czy można tak często zamaczać dziecko, ale jej wyraźnie to odpowiada i uspokaja

Dziewczynki ja mam sypialnie od wschodu i teraz o goz 8 rano jest temperatura 29 stopni przy zasuniętej rolecie. Nie chce myśleć co będzie w południe. My też siedzimy w domku bo jak wyjści z maluchem na taki upał to żadna przyjemnośc tylko męczarnia i dla małego i dla mamy. My wyhodzimy tak 17-18 .

A jeżeli chodzi o dodatkowe kąpiele to też nie wiem czy można ale też je stosuje. Popołudniu jak Kuba jest już bardo umęczony tym upałem i marudny to robie mu taką letnią szybką kąpiel wtedy mi zasypia. Wydaje mi się, że jak dziecku pomaga to chyba nie ma w tym nic złego. Ja też pare razy dziennie biore prysznic przy takich upałach.

A taką temp to toleruje tylko nad wodą i to jeszcze żeby było troszke cienia a nie sama patelnia, napewno nie przepadam za gorącem jak musze siedzieć w gorącym i dusznym domu.

nie wiem o co chodzi ale w sobotę napisałam odpowiedz i jej nie ma???????????? a była napewno bo po wysłaniu sprawdzałam :mad: o co cholerka chodzi ::)

U nas w cieniu 29 stopni Igorek w pamperchu i koszulce samej spi przykryty pieluszką nieznosi goraca. Nam z kolei pomagaja herbatki jest taka kojaca rumiankowa mam ja zawsze przy sobie maly po wypiciu sie wyraznie uspokaja. :) Pozdrowienia

reklama
też mam tą herbatkę ale Maciuś nie chce jej pić :(, wczoraj cały dzień był w samej koszulce i bez pieluchy wietrzył klejnociki i bardzo mu się to podobało ;D

Do góry