reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Ja odkryłam pewną metodę na mojego Ryczysława ;D Jak zaczyna płakać, ja zacyznam do niego coś mówić stanowczym tonem (wiem, głupio to zabrzmi, ale takim jak np. do Borysa - mojego psa: "nie wolno") i Filip zamiast płakać uspokaja się, patrzy na mnie uważnie, a jak po chwili zmieniam ton na normalny to się zaczyna uśmiechać :D Myślę, że on dlatego taki mraudny, bo mu się po prostu nudzi...

reklama
MAGA ja zauważyłam co juz pisałam w wątku o postępach że emilka gryzie i ssie piąstki a do tego puszcza ślinkowe bąbelki i kapie jej coraz cześciej z buzi ja mysle ze zaczyna sie jakieś swędzenie ala ząbki ale na ich wyjście jeszcze poczekamy ;)

Krzymek też się ślini i je pistki; ale ostatnio znajoma powiedziała mi, że dzieci tak się teraz ślinią bo wytwarzają tyle śliny ile dorosły a nie umieją jeszcze sprawnie jej połknąć

mokkate pisze:
Maga- czyżby ząbki?? ;D
właśnie też się na tym zastanawiam...dzisiaj mała usnęła ze smoczkiem..była u mnie wczoraj pielęgniarka środowiskowa i powiedziała,że biedne dziecko jest tym faktem rozdrażnione i dziąsełka swędzą więc zaleciła podanie smoczka..jagunia jakby mniej marudna...
chciałam uniknąć smoczka,ale mała zrobiła sobie smoczek...z mojej piersi, bez przerwy na nim wisiała i ssała, chociaż nie była głodna, teraz possała ok 5 minut i...zasnęła ;)

kasiula matula pisze:
MAGA ja zauważyłam co juz pisałam w wątku o postępach że emilka gryzie i ssie piąstki a do tego puszcza ślinkowe bąbelki i kapie jej coraz cześciej z buzi ja mysle ze zaczyna sie jakieś swędzenie ala ząbki ale na ich wyjście jeszcze poczekamy  ;)

u nas tak samo :)

reklama
nop jedna kolezanka ma juz 8miesiecznego malucha mówila ze tez koniec 2 poczatek 3 miesiaca zaczynala sie slinic i wszystki gryzł a żąbki zaczely isc okolo 5miesiaca

Do góry