reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Ja odkryłam pewną metodę na mojego Ryczysława ;D Jak zaczyna płakać, ja zacyznam do niego coś mówić stanowczym tonem (wiem, głupio to zabrzmi, ale takim jak np. do Borysa - mojego psa: "nie wolno") i Filip zamiast płakać uspokaja się, patrzy na mnie uważnie, a jak po chwili zmieniam ton na normalny to się zaczyna uśmiechać :D Myślę, że on dlatego taki mraudny, bo mu się po prostu nudzi...

reklama
MAGA ja zauważyłam co juz pisałam w wątku o postępach że emilka gryzie i ssie piąstki a do tego puszcza ślinkowe bąbelki i kapie jej coraz cześciej z buzi ja mysle ze zaczyna sie jakieś swędzenie ala ząbki ale na ich wyjście jeszcze poczekamy ;)

Krzymek też się ślini i je pistki; ale ostatnio znajoma powiedziała mi, że dzieci tak się teraz ślinią bo wytwarzają tyle śliny ile dorosły a nie umieją jeszcze sprawnie jej połknąć

mokkate pisze:
Maga- czyżby ząbki?? ;D
właśnie też się na tym zastanawiam...dzisiaj mała usnęła ze smoczkiem..była u mnie wczoraj pielęgniarka środowiskowa i powiedziała,że biedne dziecko jest tym faktem rozdrażnione i dziąsełka swędzą więc zaleciła podanie smoczka..jagunia jakby mniej marudna...
chciałam uniknąć smoczka,ale mała zrobiła sobie smoczek...z mojej piersi, bez przerwy na nim wisiała i ssała, chociaż nie była głodna, teraz possała ok 5 minut i...zasnęła ;)

kasiula matula pisze:
MAGA ja zauważyłam co juz pisałam w wątku o postępach że emilka gryzie i ssie piąstki a do tego puszcza ślinkowe bąbelki i kapie jej coraz cześciej z buzi ja mysle ze zaczyna sie jakieś swędzenie ala ząbki ale na ich wyjście jeszcze poczekamy  ;)

u nas tak samo :)

reklama
nop jedna kolezanka ma juz 8miesiecznego malucha mówila ze tez koniec 2 poczatek 3 miesiaca zaczynala sie slinic i wszystki gryzł a żąbki zaczely isc okolo 5miesiaca

Do góry