reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

jestem bardzo zadowolona - nałaziłam się dziś z Agatą jak wściekła - od 11-14:30 nie było nas w domu, obleciałyśmy sklepy, byłyśmy u fotografa - Agata ma zrobione zdjęcia do paszportu, ja do dowodu osobistego, nóg nie czuję :p

reklama
młody spał dziś 4,5 godziny na spacerze - mleko wyciekło mi z kamiennej piersi - akurat dziś nie założyłam wkładek.... ::)

moje szczęście też się powoli przyzwyczaja do wózka..2,5 godziny spaceru i karmienie w międzyczasie. Taka fajna bryka a ją w plecki parzy :) tak samo jak łóżeczko zresztą..
a pomogła nam pani doktor polecając jednak smoczek :( strasznie się opierałam ale okazało się że to świetnie uspakaja moją rozwydrzoną kobietkę i w końcu wymiękłam. mam nadzieję że nie będzie kłopotów z karmieniem..
a Wasze dzieci dostają smoczki???

azik pisze:
pewnie dlatego że cała reszta jest utajniona
coś za coś
bezpieczeństwo
może znajdą na to sposób

Oki, jeśli to kwestia bezpieczństwa to jestem jak najbardziej za!!! :)

kasianka pisze:
moje szczęście też się powoli przyzwyczaja do wózka..2,5 godziny spaceru i karmienie w międzyczasie. Taka fajna bryka a ją w plecki parzy :) tak samo jak łóżeczko zresztą..
a pomogła nam pani doktor polecając jednak smoczek :( strasznie się opierałam ale okazało się że to świetnie uspakaja moją rozwydrzoną kobietkę i w końcu wymiękłam. mam nadzieję że nie będzie kłopotów z karmieniem..
a Wasze dzieci dostają smoczki???

Ja też dalam smoczek za radą mojej mamy i fatktycznie pomaga, ale nie zakłócił odruchu ssania, przyajmniej jak na razie, a używamy go już prawie 4,5 tygodnia.

ja też mam smoczek - niestety mały go nie znosi i wścieka się gdy mu go podaję ::)
czasem daje sobie wcisnąć gdy rozpłacze się na spacerze
nie miałabym nic przeciwko gdyby czasem ponuplał go w domu zeby sie uspokoić

czy smoczki różnych firm mają różne kształty - może kształt mojego małemu nie odpowiada???

koga pisze:
ja też mam smoczek - niestety mały go nie znosi i wścieka się gdy mu go podaję ::)
czasem daje sobie wcisnąć gdy rozpłacze się na spacerze
nie miałabym nic przeciwko gdyby czasem ponuplał go w domu zeby sie uspokoić

czy smoczki różnych firm mają różne kształty - może kształt mojego małemu nie odpowiada???

Koga moja Zuzia tak samo nie lubi smoczka :( a szczerze mowiac wolalabym aby chociaz troszeczke go tolerowala bo czasami juz nie daje rady jak wrzeszczy ;D

koga pisze:

Może, ja mam tylko jeden :)

Ja wolę dać małemu smoczka, żeby sobie w ciszy ssał czy też żeby ssał jego niż piąstki czy paluszki - ostatnio coraz częściej mu się to zdarza, chyba odkrył, że je ma ;D Smoczek będę mogła wyrzucić, a paluszka nie - jak tu już kiedyś ktoś pisał :)

reklama
dzisiaj przyjżałam się dzieciaczkom na spacerze..wszystkie dzieciaczki zarówno te małe jak i te duże miały smoczka..wszystkie oprócz jagody...
ja mam w domu 3 4 smoczki, nuka, canpola, aventa i jeszcze jakiś bliżej niezitentyfikowany..różnią się diametralnie kształtem..

Do góry