reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Catherinka - Krzymek skończył 4 tygodnie, a w sobotę będzie miesiąc, a nim się obejrzę będzie szedł do szkoły... ;D
Zastanawiałam się nad witaminami - w ciąży nie brałam - mam pytanie w związku z tym - jeśli bierzecie Prenatal w skład którego wchodzi wit.D3 to czy dajecie ją dodatkowo swoim maluchom?

Czy oni przypadkiem nie przesadzają z tym vatem?? Jest już wystarczająco wysoki na ubranka... :mad:

reklama
mokkate! ja biorę Feminatal.

A co do karmienia: zaciskam zęby, nogi, płaczę i karmię. Nie chcę kapturków, muszę przyzwyczaić piersi.

ja biorę feminatal...maluchy ściągają z nas także witaminy, więc trzeba dbać o ich uzupełnienie...a poza tym nadal żelazo, ja chyba nigdy nie wyleczę się z tej cholernej anemii..

Nio, ja też mam brać żelazo, bo wyniki trocvhę zbyt niskie. Mi w sumie na wypisie też przepisali Feminatal, ale jakieś dwa tygodnie temu kupiłam 100 sztuk Prenatalu, bo mi się poprzednie opakowanie skończyło i biorę Prenatal. Tylko w związku z tym, że ma on więcej żelaza niż Feminatal to mam żelaza brać mniej.

Maga, a próbowałaś naturalnych sposobów, typu barszczyk czerwony?

A dziś, w ramach prezentu urodzinowego dla Filipa :-) zadzwonił gość ze sklepu, że jest już nasz wózeczek :-) I Maritka jest już z nami :-)
maritka.jpg

mokkate pisze:
Mam pytanie.
Czy bierzecie jakies witaminy? Dla siebie, nie dla dzidzi. ;D
Przed porodem brałam Prenatal i tak się zastanawiam, ze w czasie karmienia tez by sie przydał.

W szpitalu polecono mi brac te same witaminy co w ciazy az do konca karmienia piersia.

reklama
Witam Dziewczynki po baaardzo długiej nieobecności :), juz widzę, że nie dam rady nadrobić zaległości,
myślałam że już nigdy nie wypuszczą nas ze szpitala, bo najpierw uziemnili mnie na patologii, a potem jak już Maciuś się urodził to dostał żółtaczki i trzymali nas jeszcze tydzień, ale wreszcie wypuścili i jestem przeogromnie szczęśliwa!!!!!
Gratuluję wszystkim mamusiom słodkich maluszków i pozdrawiam te spóźnione, jeszcze nierozdwojone (o ile takie jeszcze są) ;) ;D

Do góry