reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
mokkate pisze:
MamaBoo- mieszkam na Brynowie. Pytałam, bo pisałaś, że mąż tu gdzieś pracuje.
Ale mam teściów na Tysiącleciu (dolnym), więc nasi małzonkowie dorastali w tej samej dzielnicy ;D
No nieźle :) Jestem w szoku. Rafał całe życie na Górnym - dokładnie ul. Ułańska a teraz pracuje na Stolicy na Brynowie. Qrcze dzisiaj zauwazyłam, że mi bardzo brzuszek opadł...... Chyba muszę się bardziej oszczędzać, bo powoli do mnie dochodzi, że tak naprawdę to mogę w każdym momencie urodzić. W Walentynki mam wizytę u lekarki - ciekawe co powie. Chociaż w sumie wątpię żebym wcześniej urodziła, bo ani brzuszek mi się nie spina ani nic. Z resztą zobaczymy. Boże już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła już z Oskarkiem i Rafałem po szpitalu wrócić do własnego mieszkania..... Taka cisza i spokoj :)

MamaBoo, bardzo, bardzo się cieszę z waszego mieszkanka! Wreszcie odetchniesz i bedziecie mogli żyć tak, jak wam się podoba!

pytia: no wiesz twoj dzidizus widocznie bardzo dobrze sie u ciebie czuje :)
ale nerwowke troche macie?? a termin byl na kiedy wyznaczony?
mama boo: no to uwazaj na siebie bardzo, ja mam wizyte 20 tego (wtedy wg obliczen mojej kolezanki wg ruchow powinnam urodzic hehe ciekawe czy ma racje) bedzie to 36 tydz. wiec troche za wczesnie by bylo

no to czekamy razem z nia i dobrze ze na dobry szpital trafila, pewnie to tez ja uspokoilo, bo w sumie opieka jest najwazniejsza!

mamo boo tobie to juz z gorki,tylko 18 dni,o rety jak fajnie,i super ze na swoim nikt nie bedzie wam sral nad uchem sami w trojeczke az zazdroszcze
iwosz wg rucow to niby chodzi o to ze do tygodnia w ktorym poczulas ruchy dodajesz 20tyg. i dzidzi sie rodzi np.jezeli poczulas ruchy w 17tyg. dodajesz 20 i rodzisz jakos w 37tyg.
ale na ile to prawda a na ile wymysl nie mam zielonego pojecia

magdalenaB pisze:
no to czekamy razem z nia i dobrze ze na dobry szpital trafila, pewnie to tez ja uspokoilo, bo w sumie opieka jest najwazniejsza!

Kasia jest w miarę spokojna, sama mi mówiła, że lekarze i pielęgniarki sa ektra, czuć, że się pacjentem przejmują.

reklama
bacia pisze:
Mama Boo gratulacje.
Ja w dalszym ciągu nie wiem co tam moj brzuszek skrywa, i mimo iz lekarze myslą ze to dziewczynka (nie daja nawet 50%) to ja od samego poczatku mam przeczucie ze chłopczyk - zobaczymy wazne zeby zdrowe.
Co do kolorów to ja pochodze z woj lubelskiego i tam rozowy dla dziewczynek a niebieski dla chlopców, na sląsku w mysłowicach tez tak samo a teraz mieszkam w Nowym Dworze Maz i tu teściowa mi mówi ze jest odwrotnie.
A ja wam powiem ze mam gdzies te zapatrywanie na kolory bo i tak bede ubierala dzidzię w to co mi się bedzie podobalo nie zwracam na te pszesądy uwagi i niezależnie od płci chciałabym do chrztu ubrac dzidzię na biało lub w kolory pieknego delikatnego błękitu.
Bacia,ale mnie zaskoczylas!!!Ja tez mieszkam w Nowym Dworze Maz.!A ty gdzie dokladnie mieszkasz,bo ja na Osiedlu Mlodych?

Do góry