reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Ja tam chetnie urodze tydzien wczesniej,bo juz spac nie moge,czuje sie ociezala i wogole zestresowana jestem tym co mnie czeka.NIe mowiac o tym ze juz sie bardzo niecierpliwie zobaczyc tego swojego wspolokatora,ktory coraz mocniej kopie i rozpycha sie... ;D

reklama
a co do wielowodzia to.................jest ryzyko wystapienia wad ukladu nerwowego i pokarmowego,powiklania przy porodzie..........i po

ale tu naprodukowałyście! :)

dzieki za wszystkie miłe słowa :)
staram sie na ten pobyt w szpitau spojrzeć "łaskawym" okiem. Byłam pod świetną opieką, nawet za bardzo nie traciłam dobrego humoru i chyba przyzwyczaiłam sie do tego miejsca.
Pierwsze chwile były straszne: Syndrom Białego Fartucha - jak zobaczyłam tą położną na Izbie, lekarza i całą świtę, uznałam, że już nic mnie nie boli i chcę wrócić do domu.
Lekarz (po moich objawach) najpierw pomyślał, że może ja mam coś z nerkami, ale jak zaczęłam mieć skurcz, który na moje oko nie wygladał na skurcz, powiedział, że to początek przedwczesnego porodu. dziewczyny! Ja myslałam, że z wrażenia zemdleję... Potem po krpolówce uspokoily się bóle...

A tak z takich czułych chwil, to Osinka pisała tu o języku Karoliny. To usg trwało dlugo (nie narzekałam), bo na praktyce byli studenci i lekarz wszystko im po kolei tłumaczył i tak jeździł tą głowicą z każdej strony. zaczął od "dolu" , potem powiedział: teraz obejrzymy główkę i nagle: o kurcze!!! I to takim tonem, że ja nie wiedziałam co się dzieje. Potem: Jezu!! Niesamowite, dziecko pokazało język!!! Powiedział, że dawno czegoś takiego nie widział... Ja ucieszona poprosiłam go o zdjęcie (i mam wydrukowane). Dumna pokazuję wszystkim :)

A potem co dwie godziny sprawdzali nam tętno płodu i Karola kopała w glwicę na znak protestu...

Temperamentne dziecko :) Ciekawe tylko po kim ?? :D

ja też jestem chętna na wcześniejszy poród - jakieś 2 tygodnie wcześniej mógłby się mały wykluć :D

Witaj Kinga!!!!!!!!!!!!!!
ściskamy gorąco!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dobrze że już jesteś w domku :) pusto tu było bez Ciebie!
no i dobrze, że Karolinka tak się dzielnie trzyma, ale temperamencik to ma i pokazała studentom co o tym wszystkim myśli ;)

życzę zdrówka i spokoju :-* :-* :-* :-*

A ja choć mam dość ciężaru, bóli kręgosłupa, zgagi itd. to chciałabym donosić do terminu.
A co do mieszkania to jutro dzwonimy i umawiamy się z tą kobietą. Mieszkanie jest na oś. Tysiąclecia w Katowicach (tutaj też mieszkają rodzice Rafała) na ul. Tysiąclecia :D Kawalerka, prawie w pełni umeblowana. Kobieta chce 550 zł czynszu, ale Rafał ją jeszcze podpiłuje ;) Także wsyztsko wyjaśni się na dniach. A Ty Mokkate z jakiej części dokładnie Katowic jesteś ??? Wcześniej nie sprawdzałam w Twoim panelu i troszkę mnie teraz zaskoczyłaś :D Jest ktoś jeszcze z KAtowic ??? :D
A co do przeczucia to ja cały czas w 100 % byłam przekonana, że noszę dziewczynkę. Nawet bez USG mogłam to stwierdzić, a tu ZONK :D

reklama
Kinga ja po tobie i Kasi mam stracha, ale jednak jutro do lekarza nie jade. Mam go dosyc daleko i pogoda zniechecila mnie do wszelkich wypadow. Poczekam do konca tygodnia, jakby sie cos dzialo to najwyzej do ktoregos szpitala podjade. Ale od dzisiaj jakos lepiej sie czuje :)

Do góry