reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

kingus: super ze jestes i to jeszcze ze tak powiem- w starym skladzie- hehe :)
swoja droga madre dziecko masz- co jej tam beda zagladac i monitorowac ona sie swietnie czuje a wszyscy chca ja podejrzec no nie??
:D

reklama
Kinga- witaj!!!! :)
Dobrze, że masz pozytywne wrażenia po wizycie w szpitalu.
Wiem co to Syndrom Białego Fartucha... ;D

MamaBoo- mieszkam na Brynowie. Pytałam, bo pisałaś, że mąż tu gdzieś pracuje.
Ale mam teściów na Tysiącleciu (dolnym), więc nasi małzonkowie dorastali w tej samej dzielnicy ;D

Mama Boo gratulacje.
Ja w dalszym ciągu nie wiem co tam moj brzuszek skrywa, i mimo iz lekarze myslą ze to dziewczynka (nie daja nawet 50%) to ja od samego poczatku mam przeczucie ze chłopczyk - zobaczymy wazne zeby zdrowe.
Co do kolorów to ja pochodze z woj lubelskiego i tam rozowy dla dziewczynek a niebieski dla chlopców, na sląsku w mysłowicach tez tak samo a teraz mieszkam w Nowym Dworze Maz i tu teściowa mi mówi ze jest odwrotnie.
A ja wam powiem ze mam gdzies te zapatrywanie na kolory bo i tak bede ubierala dzidzię w to co mi się bedzie podobalo nie zwracam na te pszesądy uwagi i niezależnie od płci chciałabym do chrztu ubrac dzidzię na biało lub w kolory pieknego delikatnego błękitu.

ja przypuszczam ze bardzo malo osob ubiera teraz do chrztu malenstwo w jakims innym kolorze niz bialy. ale chodzi o to ze kiedys tak bylo i tego przestrzegano, a teraz wszystko sie pozacieralo. nie chodzilo o przesady tylko o tradycje (roz dla chlopca, niebieski- dziewczynka) to nie znaczy jednak ze inne sposoby sa zle, to poprostu byla tradycja. ale podkreslam byla

agawa1 pisze:
No to widze że nie jestem sama jeżeli chodzi o przeczucie dotyczące wcześniejszego rodzenia. Ostatniojak powiedziałam ginowi że wcześniej urodze a było to po badaniu oznajmił mi że musze iść do szpitala bo sie ujście otwiera i szyjka skraca. Teraz jestem na fenoterolu. Odstawiają go w 37 tygodniu i po nim dzidzi lubi sie wcześniej urodzić 2-3 dni po odstawieniu ale nie ma reguły. Moge również przenosić . Ciekawe czy moje przeczucia sie sprawdzą??

Ja też byłam na fenoterolu i zdawało się, że jak tylko odstawię to do paru dni może się coś zacząć dziać. Tymczasem jest wręcz odwrotnie. Wszystko sie uspokoiło, brzuch przestał się spinać, zero rozwarcia czy skracania się szyjki. Byłam przekonana, że nie dochodzę do 1 marca, a teraz raczej się martwię, że przenoszę... Ach te nasze dzieciaczki, jeszcze się nie urodziły, a juz fundują nam przeróżne niespodzianki!

reklama
Do góry