reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
Anik78: my mamy jutro lub pojutrze odebrać wózek, tez mnie męczy, że może za wcześnie. i to nawet mnie bardzo męczy. sama nie wiem czy dobrze robimy biorąc wózkoland tak wcześnie, pociesza mnie fakt, że nie będzie on stał u nas w domku.

Anik- gratuluje pieska! A jak sie wabi?
A ja przez caly dzien mialam problemy z zalogowaniem sie na stronie babyboom- caly czas pisalo ze serwer jest przepelniony..hm.
Poza tym jestem sama w domku i od rana sprzatam i jem slodycze ( z przewaga jedzenia slodyczy na niekorzysc sprzatania)

ja jak ostatnio rozmawiałam z mamą przez telefon to tez prosiła żebyśmy sie nie spieszyli z zakupem łóżeczka i wózka
że zdążymy , że jeszcze dużo czasu
jednak są przesądy które ludzie traktują dość poważnie
i choć mam wielką ochotę zakupić już pojazd dla maluszka
myśle ze sie wstrzymam ::)

Felqua :), ja działam z mężem w przytuliskach dla zwierząt jako wolontariuszka, załatwiamy domy adopcyjne dla zwierząt (bardzo trudne zadanie, bo ludzie wyrzucają zwierzęta na ulicę, mało jest takich, którzy chcą mieć oddanego i wiernego przyjaciela na czterech łapkach), żywność, ubrania, koce, pościel, leki... dużo by pisać. W każdym bądź razie ja mam swojego jedynego pupila od prawie 5 lat i nie mogę pozwolić sobie na nowego, bo właściciele domu, w którym mieszkamy mogliby mieć do nas pretensję, że robimy tu jakiś zwierzyniec. Jak tylko zamieszkamy w Grodzisku, to zabierzemy z ulicy przynajmniej dwa bezdome psiaczki...

aniik a ty masz zamiar placic za porod???????????????zarejestruj sie u siebie w urzedzie pracy jako bezrobotna i wszystkie uslugi masz darmowo

O qrczaki zgine nie nawidze biegac po urzedach a tu po porodzie masakra buuuuuuuuuuuuuu za;atwiania a zalatwiania i to jeszcze samemu trzeba sie dowiadywac bo kasa moze kolo nosa przejsc

A gdzie sie pytac o to becikowe?

reklama
sylwia532 pisze:
aniik a ty masz zamiar placic za porod???????????????zarejestruj sie u siebie w urzedzie pracy jako bezrobotna i wszystkie uslugi masz darmowo

O qrczaki zgine nie nawidze biegac po urzedach a tu po porodzie masakra buuuuuuuuuuuuuu za;atwiania a zalatwiania i to jeszcze samemu trzeba sie dowiadywac bo kasa moze kolo nosa przejsc

A gdzie sie pytac o to becikowe?

Tak Sylwia, tyle, że my z mężem chcemy poród rodzinny (jakieś 500zł) plus znieczulenie ZO (kolejne 500 albo i 600 w zależności od szpitala) no i jeszcze szkoła rodzenia (około 500zł). Nie chcemy rodzić naszego synka w obecności innych rodzących, no i muszę mieć świadomość tego, że jak nie wytrzymam, to podadzą mi ZZO. :) Normalnie porody są za darmo, ale mój Hubcio chce stworzyć mi tego dnia takie warunki, aby moja psychika nie ucierpiała. :)

Do góry