reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Anik, zaisłek rodzinny i dodatek do niego (te 500 zł) nalezy sie osobom o niskich dochodach lub bez nich ,bez względu na to czy sa zarejestowane w urzedzie pracy ,czy nie, czy się ucz czy nie.

co do sali porodowej, u mnie w 3 szpoitalach sa pojedyncze sale porodowe, które sa w standarcie, moze sprawdx u siebie, bo czy naprawde opłaca sie wydac 500 zł, jak można dostać coś za darmo?

becikowe w wiekszsości miast nie istnieje.

reklama
Hej Dziewczyny!
Gdzie jesteście????????
Ledwo mogłam wejść na bb a wszystkie uciekły :( :p
buuuuuuuuuuuu

anik to sie dopiero teraz zrozumialysmy ;) ja myslalam ze bedziesz placila za zwykly porod(taka jedna babka nie byla ubezpieczona i za porod musiala placic jakies 2 tys zl) i jezeli chodzi o rodzinny to sie zgadzam platny,choc to niesprawiedliwe bo u mnie w miescie kosztuje 300zl,a w szpitalu polozonym jakies 20km od niego jest za darmo BEZ SENSU

u nas też niby rodzinny jest płatny a koleżanka jak rodziła to kostowało ich to kupienie fartucha dla męża
plus cegiełka na szpital a kwota na cegiełkę dowolna dał 50zł

dziewczynki kochane pomóżcie, bo mam duży problem i jeszcze większy stres:
w zeszłym tygodniu wymieniłam się po moim usg z koleżanką smsami, dzisiaj miała rano ona - napisałm do niej jak sięczuje i jak Fasola po usg? a ona mi napisała, że poród ma już za sobą. zamknęło mnie zupełnie, nie wiem co jej napisać i czy cokolwiek jej napisać. może poczekać aż sięsama odezwie?

Kasiu nie dziwię się szoku. Ale może jakiś mały SMSik jak będziesz miała ochotę daj znać...bo tak zostawić bez odpowiedzi to do kitu, nie za bardzo jest co napisać. Zależy jeszcze w którym tygodniu była kumpela...

reklama
Kasiu dobrze, że nie słyszałam o takim przypadku wcześniej, bo siwa bym już była. Trudno coś na pocieszenie napisać, ale uważam, że coś trzeba...

Do góry