reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Zasługuję na miano "gapy roku"!:angry:

Szukam zajęć dla Szyma gdzieś po mieście, a tu się okazuje, iż tuż pod moim nosem, 10minut spacerkiem jest klub z zajęciami dla dzieci :-)

Oferują opiekę całodniową, ale ja chcę dawać tam Szymka dwa razy w tygodniu po 2godz. Zajęcia mają charakter ogólnorozwojowy - z elementami rytmiki, plastyki, pedagogiki Klanzy. Grupa liczy 6 dzieci; Szymon będzie 7. Do opieki są trzy panie.

Jutro idziemy pierwszy raz, na razie na godzinkę. Chcę zostawić go samego lub być tylko pół godzinki, a on drugie pół sam. Chciał zostać już dziś! I ciągle woła MAMA IDZIEMY DO PRZEDSZKOLA! Szok totalny!

A ceny... pierwsza godzina 15zł, każda następna 10zł. Oczywiście chodzi o godziny zegarowe. Podejrzewam, że jak będziemy chodzić regularnie to każda godzina będzie kosztowała 10zł.

reklama
ale zescie naskrobaly nadazyc za Wami to istny szok:-)
Pytia po cicuitku i my dolaczamy sie do gratulacji

dziewczyny skad wy macie cennik np rytmiki u mnie w przedszkolu place za2*25min w tygodniu za kwartal 27 zł(miesiac wychodzi 9zł:szok:) albo ja mieszkam w zapyzialym szczawnie albo u nas takich cen nie znaja:-D:-D:-D

co innego w państwowym przedszkolu co innego prywatnie dla nie - przedszkolaków

ja w przedszkolu płacę 18 zł za rytmikę i 22 za korekcyjną

my byliśmy w klubie malucha - 25zl za jednorazowe wejście, ale nie wiem czy mi się podobało... mam wrażenie,że zajecia były średnie, Krzymek w części uczestniczył a w części nie (zajecia były muzyczno-plastyczno- ruchowe)- generalnie bardziej go ciagnęło na plac zabaw, który był za oknem i który baaaardzo lubi (ogródek jordanowski za 0zł);-):-)

no i nie wiem czy próbować dalej czy dać sobie na razie spokój?? młody całkiem zacnie socjalizuje sie z dziećmi w takiej sali zabaw gdzie chodzimy raz w tygodniu i na placu zabaw...

My z Ola chodzimy (przez ostatnie choroby bardzo nieregularnie) na zajecia do Klubu Malucha "Klucha", godzina kosztuje 25 zl, jak sie wykupi karte na miesiac to godzina kosztuje 20 zl (2 razy w tygodniu po godzinie). Dzieci sa z rodzicami. Ale moja Ola nie jest w stanie na razie zostac beze mnie, ona nawet nie chce puscic mojej nogi jak wchodzimy na sale. Mimo, ze cieszy sie ze jedziemy do "przedszkola", to jednak na miejscu bawi sie tylko jesli ja jestem obok. Pania lubi, chetnie jej pomaga, ale inne dzieci ja troche oniesmielaja, a ewentualni tatusiowie wywoluja u niej panike (strasznie boi sie facetow:baffled:)

Szymon już dziś niebardzo chciał iść ze mną do domu, więc sama jestem ciekawa jak jutro będzie, bo mam zamiar pobyć na sali kilka minut, a potem ulotnić się za drzwi lub na skwerek przed budynkiem :-)

reklama
Krzymul nie płakał,nie uciekał - raczej skupił się na obserwacji :-); a jak potem zobaczył,że za oknem jest plac zabaw to już go tam ciągnęło (co jakiś czas pokazywał paluszkiem,że chce tam iść po czym wracał do obserwacji dzieci lub włączał się w zabawę/zajęcia) - babeczka stwierdziła, że bardzo ładnie się aklimatyzuje :-)

ale muszę poszukać czegoś bliżej, na dłużej...

Do góry