reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Magdalena - gratulacje!!! Cieszę się bardzo, więc urodzimy w zbliżonym terminie chyba :)
Azik - samozaparcia studyjnego życzę :) Mnie już chodziła po głowie kolejna podyplomówka, ale w związku z powiększeniem rodzinki to na razie sobie darować muszę.

reklama
Ivka- widzialam na blogu, ze Szymon korzysta z takich samych ksiazeczek jak Ola, z tym ze my juz wykorzystalysmy wszystkie dla 2latkow dostepne na rynku ;niektore robilysmy po 2-3 razy, ale od wrzesnia juz sie nimi zajmujemy, wiec teraz przeszlysmy na te dla 3 latkow i sa swietne :)
Mam pytanie- czy za jednym razem wykonujecie wszystkie zadania z ksiazeczki czy jakos je dzielisz? Bo Ola zwykle robi cala ksiazeczke na raz.

AniaM dzielę na pół, bo inaczej bym poszła z torbami :-D

Poza tym nie mogę dostać wszystkich z tych serii, które są na blogu.

Ostatnio korzystałam też z "Wyklejanek Świnki Peppy", "Zeszytu dwulatka", "Jak to narysować cz.1", "Zabawy z kropkami".

No i bez przerwy cuduję z własnymi pomysłami, bo te książeczkowe Szymon łyka w mig - nawet dla starszych dzieci, a że zna wszystkie kolory, większość figur płaskich, dwie bryły, 15 literek i liczy do 20 - to mam spore pole do popisu :-)

Caly czas szukam nowych inspiracji, bo jemu wciąż mało i mało, więc jak coś Ci ciekawego chodzi po głowie to, proszę, podziel się.

Ivka-jak zawsze jestem pod wrazeniem umiejetnosci Szymka.
My tez juz przeszlismy na ksiazeczki dla 3 latkow z tego prostego powodu ze na Wegrzech nie ma ksiazeczek stricte dla 2 latkow , sa dla 2-3 latkow i zadania sa takze raczej na poziomie 3 latka. Strasznie podobal mi sie tez pomysl Ivki z tworzeniem z figur geometrycznych obrazow, my jeszcze czesto inspiracji szukamy w gazetkach Bobie Budowniczym i Kubusiu Puchatku( np. robilismy owieczki z rurki po papierze toaletowym i wacie). Tak wiec ja tez bede wdzieczna za jakies nowe pomysly:-D

Ivka - a o jakich książeczkach dla 2 czy 3 latków mowa? Bo jakoś mi to umknęło, a Jaś też lubi takie zabawy, więc chętnie bym się zaopatrzyła w tego typu pomoce.

Kochane, proszę dajcie mi znać na priw kto będzie wysyłał ciuszki/zabawki dla tej potrzebującej mamy.

Chciałabym wszystko, co się da zebrać do 20.04 - czy dla tych z Was, które chcą pomóc to byłaby realna data?

reklama
Do góry