reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
No i witam sie ponownie!
Tyle u was zmian, ze szok! Widzę, że Osinka na emigracji, niektóre mamusie znowu sie rozdwoją :)

Kinga, czy aby przypadkiem, nie masz terminu na maj? To zapraszam do majóweczek Maj 2008 - Forum BabyBoom

ho ho ho ale się tu u nas dzieje :)
osinko super, że już jesteś - internetowo :) pisz jak najwięcej co u was, jak Agatka?
widzę, że jak na razie jesteś zachwycona wyjazdem :) Bardzo się cieszę :tak::tak::tak:

juana witaj po przerwie, napisz jak Kubuś. Gratuluję maleństwa!!!
kaśka, mocno trzymam kciuki i życzę Ci dużo duzo siły na nadchodzący tydzień. Oby wszystko było dobrze.
Emcia achhh zazdroszczę i to jak :tak::tak::tak:
Może i ja się w tym roku odważę na jakieś zagraniczne wojaże z Miłkiem?
Przydałoby się nam, przydało :tak::tak::tak::tak:

aaa i zapomniałaby o iwoszku ;)
ładne imiona. Ja ostatnio na placu zabaw spotkałam małą Alę i bardzo mi się to imię spodobało, więc i ja za bodajże Kaśką stawiałabym na Alunię.
Tak ładnie się zdrabnia a ja mam słabość do takich imion, bo jak tu Bognę zmiękczyć?
iwoszku masz jakis pomysł? Bogusia?

Osinko - przebojowa kobietko - super, że się wszystko układa - a na wyprzedaże przyjadę , a pewnie!, ... za rok tylko jak się wygrzebiemy z dołaka finanasowo budowlanego:happy2: i pisz co słychać na bieżąco!!!!:tak:

EMcia - witaj po świetnych wakacjach

Juana - również witaj i gratuluję drugiego maluszka!

Kinga - a Ty byś mogła nam troszkę ciążowo poopowiadać, jaki brzuszek duży i wogóle czy szykujesz już łóżeczko i inne akcesoria?

za wami nadzyc to ja nie weim jak :-)
karolka te czeresnie czy wisnie to nie powiem apetyczne hihihi
a imiona wybieracie ciekawe nie powiem :-)
wlasnie dziewczynki moze byscie ujawnily wasze brzuszki tak fajnie poogladac ciezarowe brzuchole hihi kinia i agawa

agawa1-23 gratulacje chyba przeoczylam :) buziaki czyzby jakas epidemia ciezarowke na marcówki byla

reklama
Kinga - a Ty byś mogła nam troszkę ciążowo poopowiadać, jaki brzuszek duży i wogóle czy szykujesz już łóżeczko i inne akcesoria?

koga, kochana.... specjalnie dla Ciebie relacja ciężarówki :happy2:

otóż: druga ciąża leci mi... czas nie ma dla mnie litości :confused:
Brzuszek do Świąt utrzymywał sie w małej wielkości, po Świętach jakby oszalał ;-) Niby nie mam dużego brzucha, choć jak na mnie - filigranową lolę :happy2:- jest już duży.

A z przygotowań: zaczynamy harce łazienkowe (remont). Chcieliśmy się z nim zmieścić w 5000zł, ale niestety sam fachowiec chce 3800 :confused: Mam tylko nadzieję, że nie będziemy mu musieli w czasie prac podziękować i wziąć kogoś innego, bo się załamię.
Oczywiście mam dylemat, jak to rozegrać, czy przeprowadzić się do mamy i zostawiać u niej Karole, a codziennie przyjeżdżać tu i doglądać prac, czy sprobować mieszkać tu i jakoś sobie radzić. Trochę tylko przeraża mnie brak pralki, wanny i częste siusianie :cool2: - pan wtajemniczony jest w ciążę :cool2:.

Przed narodzinami Martynki chcemy jeszcze zdążyć zrobić szafę wnękową, bo wprawdzie mamy tu taką (chyba od nowości tego mieszkania, czyli ma koło 50 lat :-D) , ale ona nam się "psuje" i to nie w kategorii na. pękania półek, albo innych rzeczy... ona po prostu zaczyna butwieć :wściekła/y: Odkryłam to dość dawno, postanowiłam z tym walczyć, a teraz poddałam sie i uznaliśmy, że trzeba z tym zrobić porządek przez duże P i zrobić nową...

A jeśli chodzi o przygotowania do narodzin, to nieraz zagląda w moje oczęta strach przed porodem :baffled: Nie wiem czemu, bo mam dobre doświadczenia i wiem, że będzie z nami Rafał, więc nic mi złego nie grozi... ale same wiecie jak to jest :sorry2:.
Kołyska czeka w piwnicy, kilka ubranek mam po Karolce (choć w większości dla Karoli miałam po dzieciach z rodziny i tych przyjacielskich), więc muszę coś pokombinować sobie.
Nie wiem co tu jeszcze napisać ;-)

ach... wybieramy się do Iwoszów z rewizytą :tak: Strasznie się cieszę i nie mogę się doczekać, bo tak dawno nie byłam na wakacjach :-D A w stolicy ponoć bardzo ciepło i słońce świeci :-D:-D:-D:-D:-D:-D palmy na ulicach :cool2:

to chyba tyle u mnie (u nas) :happy2::happy2::happy2::happy2:

Do góry