reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
Kasiulla Mtaulla hehe ja niby tez ale jakos nie moge sobie jeszcze odmowic tych slodkosci choc uwazam co ile jem no i nie jem po 17:00 i powiem ci ze od dwoch dni zlecialam pol kilo:-pale zawsze cos na kolacje jem marchewke:-)

ja mam diete polecona od kolezanki ponoc dziala od poniedzialku mam 2 kilo mniej bylam w szoku jak weszlam na wage a dieta nazywa sie south beach dla zainteresowanych;-):tak:

Brutalnie zmienię temat słodkości...

Mam pytanie do dziewczyn, które zatrudniały/zatrudniają nianie - ile płacicie za godz. zegarową? Pytam, bo mam propozycję od stycznia zając się półroczną dziewczynką, a nie mam pojęcia ile sobie zażyczyc. Od nas ceny wahają się od 5 do 15zł w zależności od tego, co niania ma robic.
W moim przypadku dzidzia byłaby u mnie, miałaby ugotowane lub podane co mama zostawi wg życzenia, poza tym wszystkie wariacje edukacyjno-rozwojowe jakie robiłam (i robię z Szymonem). Myślałam o 10zł za godz., ale nie wiem czy to nie za dużo.

Wypowiedzcie się proszę...

to jeszcze zalezy ile godzin

w szczecinie ceny wahają sie do 5 w górę również - uśredniona cena to ok 7 zl

ale szczecin to dziura

kurcze wyczuj tez mamę, bo jeżeli chce dać do ciebie ze względu np na atrakcje wychowawcze, co przecież nie jest jednak normą w opiece nad dziećmi i mam kasę to dycha jest OK

Ivka - poorientuj się może ile we Wrocławiu. również jakie ceny są w prywatnych żłobkach. jak ta mama sobie wyobraża jak dziecko zachoruje lub trzeba będzie iść na szczepienie (czy ma możliwość bezproblemowego wzięcia L-4 lub wyjśc z pracy). sądzę, że jak na Wrocław 10zł to nie jest sporo, bo do tego musisz również doliczyć jakby nie patrzeć również sowje koszty.

U nas w Krakowie, moja koleżanka wynajmuje nianię do chłopczyka w wieku naszych dzieci i płaci jej stałą pensję 800zł/miesiąc- niania opiekuje się małym ok. 8 godzin dziennie (zajmuje się nim tylko, nie gotuje i nie sprząta). Natomiast moja siostra( też w Krakowie)płaci 6zł/h i niania też zajmuje sie tylko opieką nad dzieckiem, czasem dwójką( jak starsze jest chore i nie idzie do przedszkola). Różnica między nianiami jest taka,że pierwsza ma w miarę stałe godziny pracy(8-16), a niania mojej siostry przychodzi w zależności od potrzeb( czasem rano, czasem w południe lub nawet wieczorem). Obie nianie znam , są naprawdę fajne, a za zarobioną kaskę utrzymują się na studiach zaocznych.

reklama
my płacimy naszej 900 zł miesięcznie za 9 godzin dziennie - opiekuje się Maksem i trochę sprząta lub prasuje jak on śpi

na godzinę w Poznaniu - to jakieś 5,6 zł - ale z zabawami edukacyjnymi i Twoim jedzeniem to powinnaś coś do tego doliczyć:tak:

Do góry