lolcia81
Podwójna szczęśliwa mama!
Ze mna jest taka sytuacja-ze poki nie pracuje dostaje pieniadze tutaj z wegierskiej opieki-okolo 500 zl miesiecznie, oczywiscie taki zasilek skonczy sie wraz z ukonczeniem przez dziecko chyba 3 roku zycia- A z praca ciezko- nie umiem jeszcze na tyle jezyka zeby pojsc do pracy tutaj na miejscu( zreszta przecietny zarobek to ok.650zl) a koncerny zagraniczne w ktorych jezyk wegierski nie ma znaczenia sa w Budapeszcie czyli okolo 170km ode mnie- pisalam ostatnio ze mialam oferte pracy w ksiegowosci duzego amerykanskiego koncernu,ale dojazdy zabralyby mi okolo 5 godzin dziennie a to praca od 8-16 a do tego czeste nadgodziny-tak wiec nie ma szans, musialabym w ogole nie widziec sie z rodzina. A tak z innej beczki to na Wegrzech jesli kobieta urodzi 3 dzieci moze oficjalnie miec zawod matki i dostaje miesieczna pensje od rzadu plus normalna emeryture pozniej-i to nie sa nawet takie najgorsze pieniadze bo wychodzi ponad 1000zl miesiecznie plus dodatki socjalne.
Kurcze gdyby w Polsce był taki etat matki to ja bym się zdecydowała!
Osinko cieszę sie, że decyzja podjęta!
Na pewno będzie dobrze, przecież mąż i córka będą z Toba to jak może być inaczej no nie?