reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

A ja chyba zabrałabym męża i dziecko ze sobą :tak:

To jest (zapewne tak), że podjęliście decyzję o wyjeździe. Ty, Osinko rzucisz tu pracę tak czy inaczej, prawda? (czy urlop?), Krzysiek tez. I wydaje mi sie, że nawet jak wam coś tam nie podpasuje, to będziecie razem, facet zawsze innym okiem patrzy na pewne sprawy, które my, babeczki inaczej widzimy.

Trudno tu cokolwiek radzić...

Bo tez nie sądzę, że jeśli praca Ci sie nie spodoba, to wrócisz i będziecie dalej tu kombinować. A co z Agatką? Żłobek, czy niania? (chodzi o czas, kiedy Ty wyjechałabyś bez nich? )

Wypiszcie sobie wszystkie za i przeciw obu sytuacji i kalkulujcie. My zawsze tak robimy, przez dwa dni zbieramy argumenty i dopisujemy do takiej listy, po dwóch dniach decyzja... sama wychodzi :-D

Życzę dużo zdrowego podejscia do dylematu!

reklama
Mamooli, to Ty na razie luzik masz. Ola w przedszkolu, a Michał zajęty dziećmi :-D Lec kochana na spacer (nie będę proponować zakupów, bo u nas to drażliwy temat :confused:) i relaksuj się!!! Ściskam!

Osinka - ja bym jechała najpierw sama - ciężko będzie na pewno, ale w razie jakiś problemów zaoszczędzisz dużego (wiekszego niż przy rozstaniu - chyba) stresu wszystkim.

felqua fajnie, że już niedługo w Polsce bedziesz, a czy Twój Jasiek nie mógłby już do żłobka chodzić? a Tobie może udałoby się znaleść prace
Ze mna jest taka sytuacja-ze poki nie pracuje dostaje pieniadze tutaj z wegierskiej opieki-okolo 500 zl miesiecznie, oczywiscie taki zasilek skonczy sie wraz z ukonczeniem przez dziecko chyba 3 roku zycia- A z praca ciezko- nie umiem jeszcze na tyle jezyka zeby pojsc do pracy tutaj na miejscu( zreszta przecietny zarobek to ok.650zl) a koncerny zagraniczne w ktorych jezyk wegierski nie ma znaczenia sa w Budapeszcie czyli okolo 170km ode mnie- pisalam ostatnio ze mialam oferte pracy w ksiegowosci duzego amerykanskiego koncernu,ale dojazdy zabralyby mi okolo 5 godzin dziennie a to praca od 8-16 a do tego czeste nadgodziny-tak wiec nie ma szans, musialabym w ogole nie widziec sie z rodzina. A tak z innej beczki to na Wegrzech jesli kobieta urodzi 3 dzieci moze oficjalnie miec zawod matki i dostaje miesieczna pensje od rzadu plus normalna emeryture pozniej-i to nie sa nawet takie najgorsze pieniadze bo wychodzi ponad 1000zl miesiecznie plus dodatki socjalne.

Felqua nic tylko bliznkai sobie machac i praca z glowy ;-):laugh2::laugh2:

osinka ciezko jest doradxzac bo ja sama nie wiem co byum zrobila ale moze kingha ma racje napiszcie wszystkie za i przeciw
moze wtedy cos sie rozjasni i bedzie latwije podjac decyzje
trzymam kciuku

mamaoli podziwiam Cie za Twoj wysilek i wytrwalosc jestes cudowna mama cudnej trojcy

sprawy przedyskutowane na maxa - wygadalismy cały limit darmowych minut dzisiaj :-D

jedziemy jednak razem, weźmiemy zapas kasy na 2-3 miesiące... + trochę żarcia, mam znajomych w GB, więc w razie czego mogę na nich liczyć :-)

reklama
AZIK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Słonko, przepraszam, że przeterminowane - ale najszczersze życzenia z okazji okrągłych Urodzin Ci składam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry