K
KingaP
Gość
Ivka, wyedukowany Szymon będzie Ci pomagał , także nie wiem, czy na jakieś kieszonkowe dla niego nie powinnaś podnieść stawki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I jeszcze jedna wiadomośc w moim temacie - 7.12 idę na gardłowe badania i o ile nic się nowego nie wykluje zabieg na migdałki będzie 10.12 - czyli jedzeniowe święta w tym roku mam prawdopodobnie z głowy :-)
A ja od kilku dni intensywnie myślę o zmianie zawodu, tzn może nie dokładnie o zmianie zawodu, ale o poszukaniu czegoś, coby nie koniecznie wiązało się ze szkołą.
Nie wiem, czy to trochę nie późno na takie "rewolucje" w życiu przy dwójce małych dzieci... Intensywnie myślę.
Ivka, ja nie wiem jakie są stawki we Wrocławiu i ile się u Was zarabia, ale jak przeliczyłam (szybciutko, chyba zboczenie) 8zł/h, 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu i 4 tygodnie w miesiącu, to wyszło mi, że np. u nas ja nie zarobiłabym na opiekę nad Karolą...
Jezusie, czy nauczyciele muszą klepać biedę??? Toż to chyba mniej od nas zarabiają panie sprzątające
my płacimy naszej 900 zł miesięcznie za 9 godzin dziennie - opiekuje się Maksem i trochę sprząta lub prasuje jak on śpi
na godzinę w Poznaniu - to jakieś 5,6 zł - ale z zabawami edukacyjnymi i Twoim jedzeniem to powinnaś coś do tego doliczyć