reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Ivka, wyedukowany Szymon będzie Ci pomagał :tak:, także nie wiem, czy na jakieś kieszonkowe dla niego nie powinnaś podnieść stawki :-D

reklama
ja w przeliczeniu na polskie mam na godzine mam jakies 15 zl odkad zuzanna zaczela chodzic do przedszkola to jest 5godzin bo przed tym mialam taka sama stawke na dzien za 8-9godzin czyli wychodzilo jakies 5-6zl za godzine
i tez jestesmy umowieni e oni daja dla niej jedzonko z ktorego ja cos wymyslam a daja z reguly owoce jogurty i batoniki a sniadanie jakies musi zjesc pare razy przywiezli nutelle czy jakas wedline ale na bank wiedza ze to nie wystarcza na ten czas...

Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi :-) Jesteśmy w trakcie negocjacji ceny, ale ja nie zejdę poniżej 8zł, bo to bez sensu - też przecież muszę miec jakąś satysfakcję :-)

I jeszcze jedna wiadomośc w moim temacie - 7.12 idę na gardłowe badania i o ile nic się nowego nie wykluje zabieg na migdałki będzie 10.12 - czyli jedzeniowe święta w tym roku mam prawdopodobnie z głowy :-)

A ja od kilku dni intensywnie myślę o zmianie zawodu, tzn może nie dokładnie o zmianie zawodu, ale o poszukaniu czegoś, coby nie koniecznie wiązało się ze szkołą.

Nie wiem, czy to trochę nie późno na takie "rewolucje" w życiu przy dwójce małych dzieci... Intensywnie myślę.

Ivka, ja nie wiem jakie są stawki we Wrocławiu i ile się u Was zarabia, ale jak przeliczyłam (szybciutko, chyba zboczenie) 8zł/h, 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu i 4 tygodnie w miesiącu, to wyszło mi, że np. u nas ja nie zarobiłabym na opiekę nad Karolą...

Jezusie, czy nauczyciele muszą klepać biedę??? Toż to chyba mniej od nas zarabiają panie sprzątające :confused:

I jeszcze jedna wiadomośc w moim temacie - 7.12 idę na gardłowe badania i o ile nic się nowego nie wykluje zabieg na migdałki będzie 10.12 - czyli jedzeniowe święta w tym roku mam prawdopodobnie z głowy :-)

A przez dwa tygodnie, to one nie dojdą do siebie? Jeśli nie, to kochana, kupuj nowe fatałaszki, bo schudniesz :confused:

A ja od kilku dni intensywnie myślę o zmianie zawodu, tzn może nie dokładnie o zmianie zawodu, ale o poszukaniu czegoś, coby nie koniecznie wiązało się ze szkołą.

Nie wiem, czy to trochę nie późno na takie "rewolucje" w życiu przy dwójce małych dzieci... Intensywnie myślę.

Ivka, ja nie wiem jakie są stawki we Wrocławiu i ile się u Was zarabia, ale jak przeliczyłam (szybciutko, chyba zboczenie) 8zł/h, 8 godzin dziennie, 5 dni w tygodniu i 4 tygodnie w miesiącu, to wyszło mi, że np. u nas ja nie zarobiłabym na opiekę nad Karolą...

Jezusie, czy nauczyciele muszą klepać biedę??? Toż to chyba mniej od nas zarabiają panie sprzątające :confused:

U nas stawki są od 5 do 15zł za godzinkę i to jeszcze + kasa na dojazd, wyżywenie i zero pracy poza opieką!

my płacimy naszej 900 zł miesięcznie za 9 godzin dziennie - opiekuje się Maksem i trochę sprząta lub prasuje jak on śpi

na godzinę w Poznaniu - to jakieś 5,6 zł - ale z zabawami edukacyjnymi i Twoim jedzeniem to powinnaś coś do tego doliczyć:tak:

no to mi by się do pracy nie opłacało iść, zostałoby mi na kilka butelek pepsi :p

agawa- trafiłam na Twój dziennik budowy w muratorze - widze, że też masz niezłe przejścia - ale chyba wszyscy muszą przez to jakoś przejść - życze powodzenia w walce z wiatrakami czyli naszymi tzw. fachowcami

reklama
aqua1-23 Szkoda słów :-) Już się z tego smieje bo inaczej bym zwariowała. Dzięki za życzenia no i cieszę się że ktoś tam zagląda :-)

Do góry