reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
dziekujemy bardzo:-)
Terenia duzo zrdowka dla Patrica bidulek ale to pewnie przezpogode bo jak ogladalam pogode to w stanach zimno i pada to pewnie dlatego smarczy

ucaluj go mocno i szybkiego powrotu do zdrowia

Viola a po jakim czasie Antoś zachorował po Julce?
Mój Mateusz dwa tygodnie temu też miał kontakt z siostrzenicą chorą na ospę, ale jak narazie krostek nie ma. Podobno moga wyjść do trezch tygodni.

u nas wyszlo po 16 dnaich najpierw jedna w glowie potem poszlo jak lawina porostu masakra:)
wiec czekaj z jednej strony to dobrze bedzie mial a z drugiej to zle ze mu n ie wytlumaczysz ze nie wolno drapac

u nas wyszlo po 16 dnaich najpierw jedna w glowie potem poszlo jak lawina porostu masakra:)
wiec czekaj z jednej strony to dobrze bedzie mial a z drugiej to zle ze mu n ie wytlumaczysz ze nie wolno drapac
No właśnie, nie da rady takiemu maleństwu wytłumaczyć takich rzeczy. Uściski dla ufoludka;-)

a ja mam prosbe dziewczyny :tak: mam klopot z wymysleniem jakis zdrowych surowek do obiadu, dla nas ;-) juz takie standardowe mi sie przejadly, hmm. moze macie jakis ciekawy pomysl na zdrowy mix warzywny do obiadku :confused: jakby co to jestem otwarta na propozycje i bede wdzieczna za wszelka pomoc (musze czyms zdobywac meza no nie :confused: ;-) ) :-)

Ja zaszczepilam Lola przeciwko ospie.

Madziu u nas ostatnio dosc czesto surowka z marchweki, jablka i salaty lodowej, wszystko potarte na grubej tarce, (salata drobno pokrojona) do tego troche oliwy, cukry i soku z cytrynki, pychotka :-) No i salata ze smietana na slodko, moj P. moze nic innego nie jesc tylko to, na okraglo :-D

Izka-surówka z sałaty lodowej...mniammm..uwielbiam sałate lodową:tak: :tak: :tak:
Madzia- a może taka sałata (lodowa lub zwykła) do tego ogórek zielony, papryka czerwona cebula ,czosnek i do tego troszku sera albo feta a jak ma być bardziej wykwintnie ..heheh (dla gości to kupuje takiego śmierdziela ....żółtego sera ..albo takim parmezanem posypuje)

A propos jedzenia....oglądacie na Tvn style Nigelle? ...ona to ma przepisy...uwielbiam tą kobitkę ..zjadłambym ją hehehe śmieje się
ale lubie jej przepisy...w ksiegarniach jest nawet książka jej autorstwa ...musze nabyć :tak: :tak:

a co do salatek to ja lubie
kapuste pekinska, starta marchewka kurkurydza czosnek i troszke majonezu z keczupem
albo
piers z kurczaka smaze z odrobina oleju kurczak obtoczony w przyprawie gyros ,kapusta pekinska lub salata lodowa jak kto woli ogorek zielony ,ogorek kiszony , papryka 2 rozne , kukurydza, sos :majonez keczup czosnek wymieszac ale musi byc go wiecej bo trzeba polac 2 warstwy.
na spod kaldzie sie kurczaka potem uklada warstwe posiekanej kapusty, ogorka startego na tarce lub cienko pokrojonego , potem drugi kiszony , ppapryki kukurydza i polewamy sosem i znow ukladamy od poczatku kurczak itd

jak cos mi sie przypomni to napisze smacznego

reklama
Witajcie dziewczeta i marcowe malenstwa!
Wrocilysmy po wojazach w rodzinnych stronach!:tak: Niestety nie mialysmy dostepu do netu i nawet nie moglysmy sie odezwac!:-( Bylo super, ale juz jestesmy z powrotem w Irlandii. Na szczescie jest z nami moja mama to zawsze weselej a za 10 dni przylatuje tata! Hurrra. Z tego zalu po powrocie od razu dzisiaj zarezerwowalam bilety na wakacje i lecimy z Ella do domku 25 czerwca na 5 tygodni!:-) :-) :-)
Zupelnie nie wiem co u was slychac, ale mam nadzieje, ze wszystko ok! Postaram sie poczytac troszke i byc znowu na bierzaco!

Ella nadal na antybiotyku po zapaleniu nerek i pobycie w szpitalu 4 tygodnie temu. (Dobrze, ze w ogole lekarz pozwolil nam poleciec do Polski!!!) W poniedzialek ma usg z barwnikiem, zeby sprawdzic czy nie ma zrostow i blizn na nerkach. Beda jej to wpuszcac przez cewke moczowa i szkoda mi jej bardzo!:-( :-( :-(
Lece spac bo od 4 jestem na nogach i padam na pyszczek!
Buziaki marcowe mamuski!!!;-)

Do góry