Jotka_
Fanka BB :)
Super rozumiem. Teściowa mieszka 100km od nas nie ma jej na zawołanie, a matka moja mieszka 600m odemnie ale udaje cale zycie cierpiętnice i zostala sobie sama z wyboru dluuuuuuga historia…No u mnie to też trochę z mojej (i nie mojej) winy ten wychowawczy bo też bym wróciła szybciej do pracy ale nie mam prawka, najbliższy żłobek to 15 km. Nikt nam nie pomaga w opiece (teściowa nie żyje od 29 lat ,mąż miał 3 lata - a moja mama prawie 4 lata nie żyje a ojciec to alkoholik ,w listopadzie miał zawał) ,nie mam też żadnej zaufanej koleżanki,która by mi młodą w razie co odebrała itd. Także musimy trochę przeczekać a z chęcią wróciłbym do mojego obozu pracy tak trochę do ludzi wrócić i trochę pieniędzy przynieść
My z opieką mielismy farta ,bo dostalam sie z mlodszym do projektu unijnego do żłobka prywatnego za rogiem… ale też sytuacja była taka, że najstarszy do szkoly , najmłodszy do tego żłobka, a co ze środkowy był w takim wieku że za mały na przedszkole (nie jego rocznik rekrutacji) aa za stary na żłobek (w styczniu wracalam do pracy a on w lutym kończył 3 lata) .. patowa sytuacja nie mogłam wrocic wraz do pracy i wtedy babka ze żłobka podpowiedziala mi zebym zadzwoniła do oswiaty .. pani mnie wysluchala i kazała tego samego dnia opisac to we wniosku i tak w poniedziałek złożyłam wbiosek a w piatek dostałam juz informację, że maja miejsce dla niego w przedszkolu, że dołączy do starszego rocznika i to w przedszkolu mieszczacym sie w szkole najstarszego …. Szok.. myśmy nie mogli uwierzyć że to sie wogóle dzieje ….
Jak ja bym chciała żeby normalnie tak to wygladalo , żeby takie placówki były dostepne z automatu … kobieta chce wrocic do pracy i ma spokojna glowe ze dla dziecka jest miejsce
Kurde wiesz co to jest obecnie nasza najwieksza obawa w staraniach, że te obecne sa juz takie troche „odchowane” a tu może bedzie znowu maleństwo , a już tak wygodnie zaczyna sie robićDoskonale Cię rozumiem. Ciężko tak tylko z dzieckiem non stop przebywać. Przy trochę odchowanych jest inaczej. Teraz myślę że dłużej bym wytrzymała w domu, bo chociażby po starsze dzieci do szkoły bym z wózkiem chodziła