reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

Iza - a kaszki mleczne też odpadają? Może nabiał w postaci serków, jogurtów, kefirów wystarczy...? Popytaj się swojej lekarki, może coś Ci doradzi :tak:
A u nas Ola jak tylko widzi poduchę rogala to by mogła co 15 minut być przy cycku, a jak poduchy nie widzi to jest spokój - oczywiście do czasu :happy: Nadal często się cycamy, ale chyba wyeliminuję jej jedno karmienie w dzień - bo karmimy się trzy razy tak porządnie. No i chciałabym żeby zostały tylko poranne i wieczorne karmienie... No ale zobaczymy.

reklama
Mamjakty - myślę, że wystarczy ;-) Karolka je kaszki na mleku (w końcu ;-)) i codziennie jogurcik i serek żółty :-D tylko się zastanawiam co jej dać zamiast cycka wieczorem :sorry2: może wiosna tak szybko nie przyjdzie i jeszcze chociaż z miesiąc pokarmię :sorry2: mojej szwagierki córka po skończeniu cycania nie chciała z nabiału nic, nie chciała żadnego mleka i od 9 miesiąca nic nie dostawała (od czasu do czasu tylko jogurt), do tego doszły słodycze i napoje słodkie no i próchnicę ma to dziecko wielką (a ma dopiero 3 latka) :no: nie chcialabym, żeby Karolka w wieku 3 lat prawie zębów nie miała, a te co ma musiała mieć plombowane ;-)

izkab a co alergia Cię męczy??
co do diety Karolci. To spokojnie, serki, jogurty i kaszki na mleczku starczą. Dzieciaczki cyckowe tak mają że jak kończy się cycanie to żadnego mleka nie chcą. Najlepiej popytaj się pediatry.

mamjakty odkąd Blanka nie cyca się w dzień to mi lepiej z tym. Do zasypiania nie potrzebuję cyca. Jedynie wieczorem po kąpieli i w nocy, ale w nocy od paru dni tylko się budzi. Może moje dziecię dorasta?? hmmm :)

Daga - no, niestety :zawstydzona/y: i to taka, że się po nocach duszę... w zeszłym roku tak mi z nosa kapało, że Karolka przy cycku, a ja z chusteczką przy nosie non stop, śmiałam się, że woreczek bym musiała sobie przywiązać do nosa :-D no, ale wtedy Karolcia była mała, więc jakoś wytrzymałam ;-)

izkab to możemy sobie łapki podać. Ja też straszny alergik. I też się boję wiosny, lata. W tamtym roku też było ciężko, kichawa i z nosa ciekło.

My wlasnie wychodziomy z 3dniowki. Bartek w trakcie goraczki ciagle wisial przy cycu jak nowordek. Az mni piersi bola.

Dziewczyny w trakcie karemienia spokojnie mozxna brac leki na alergie- cetyryzne i loratadyne.

Daga - no to piąteczka ;-) no niezbyt to przyjemna dolegliwość, ale zawsze powtarzam, że bywają gorsze ;-)
Celinka - dobrze, że mówisz, bo mi lekarka nie pozwoliła nic brać :-( muszę ją w tym roku jeszcze raz podpytać...

Celinko o masz mi też nikt nie powiedział że mogę coś brać. Choć w tamtym roku jakoś dawałam radę. U mnie najgorszy jest czerwiec i połowa lipca potem jest już luzik.

izkab dokładnie są gorsze dolegliwości ale alergia też nieźle daje popalić i uprzykrza życie.
U mnie ta alergia sezonowa to pikuś. Ale też jestem uczulona na miejscowe środki znieczulające.

reklama
Do góry