reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wasze zachcianki.....

reklama
Do picia, choć gazowane i dzidziole maja czkawkę - piwko Karmi Poema di cafe... Pyyycha.... Gdyby nie ta czkawka to czteropak by poszedł ;D
 
A prosze bardzo kolorowa kredko :)
W sumie to ja tak na oko, ale jak bym chciala proporcje wyznaczyc to:

z 2 lyzki masla (moze byc mysle margaryna)
3-4 lyzki maki
ok 2 szkl. bulionu (takiego z kostki rosolowej ja sobie rosol drobiowo-warzywny rozpuscialam)
smietana zalezy ile kto lubi ok 4 lyzki
koperek pol peczku (rowniez zalezy od peczku)
sol, pieprz do smaku
Koejnosc skaldnikow moze byc rozna. Ja najpierw robie taka zasmazke z masla i maki nastepnie dolewam goracy rozpuszczony bulion, wszystko doladnie mieszam, zeby grudek nie bylo i doprowadzam do wrzenia. Na koniec dodaje posiekany koperek i smietanke, ktora mozna rozpuscic w odrobinie goracej wody zanim doda sie do sosu. Raczej juz po dodaniu smietanki i koperku nie powinno sie gotowac sosu. Zanim dodasz koperku i smietanki mozesz dodac maki (oczywiscie rozrobionej z zimna woda) lub samej wody, jesli uznasz ze masz sos za rzadki lub za gesty ;) No i dosolic ewentualnie popieprzyc.
Smacznego kredko, niech ci sie uda pyszny zrobic :) :)
 
Potwierdzam: Piwo karmi kawowe to prawdziwa rewelacja!!
Najlepsze mocno schłodzone!
Piłam raz, ale dosłownie nie mogłam się odessać od butelki ;D ;D ;D ;D ;) ;) ;)
 
reklama
Do góry