reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wasze zachcianki.....

reklama
Do picia, choć gazowane i dzidziole maja czkawkę - piwko Karmi Poema di cafe... Pyyycha.... Gdyby nie ta czkawka to czteropak by poszedł ;D
 
A prosze bardzo kolorowa kredko :)
W sumie to ja tak na oko, ale jak bym chciala proporcje wyznaczyc to:

z 2 lyzki masla (moze byc mysle margaryna)
3-4 lyzki maki
ok 2 szkl. bulionu (takiego z kostki rosolowej ja sobie rosol drobiowo-warzywny rozpuscialam)
smietana zalezy ile kto lubi ok 4 lyzki
koperek pol peczku (rowniez zalezy od peczku)
sol, pieprz do smaku
Koejnosc skaldnikow moze byc rozna. Ja najpierw robie taka zasmazke z masla i maki nastepnie dolewam goracy rozpuszczony bulion, wszystko doladnie mieszam, zeby grudek nie bylo i doprowadzam do wrzenia. Na koniec dodaje posiekany koperek i smietanke, ktora mozna rozpuscic w odrobinie goracej wody zanim doda sie do sosu. Raczej juz po dodaniu smietanki i koperku nie powinno sie gotowac sosu. Zanim dodasz koperku i smietanki mozesz dodac maki (oczywiscie rozrobionej z zimna woda) lub samej wody, jesli uznasz ze masz sos za rzadki lub za gesty ;) No i dosolic ewentualnie popieprzyc.
Smacznego kredko, niech ci sie uda pyszny zrobic :) :)
 
Potwierdzam: Piwo karmi kawowe to prawdziwa rewelacja!!
Najlepsze mocno schłodzone!
Piłam raz, ale dosłownie nie mogłam się odessać od butelki ;D ;D ;D ;D ;) ;) ;)
 
reklama
Do góry