mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
/noooo, wypadałoby...:-( no o chyba noc była ciężka.... ehhh
a tak wogóle to musimy się na kawkę umówic na któryś dzień![]()
od 9do 21lutego jestem z mała w pl kiedy Ł na morzu..
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
/noooo, wypadałoby...:-( no o chyba noc była ciężka.... ehhh
a tak wogóle to musimy się na kawkę umówic na któryś dzień![]()
czyli raczej po 21 bo teraz przylatują D rodzice i wracają do pl na początku lutego/noooo, wypadałoby...
od 9do 21lutego jestem z mała w pl kiedy Ł na morzu..![]()
wiecie co to chyba nie tylko ich to wszystko przerasta mnie czasami tez jak maly ma gorszy dzien lub nocke, dzisiaj ledwo widze na oczy, ale nie mogeprzysnac, maly spi na rekach i ma tak samo czerwone oczka po zarwanej nocce :-(, oczywiscie dymy dalo wczoraj takie ze szooook, moze troche przesadzilam (ale na pewno mu tego nie powiem). Teraz wsiadl w samochod i sobie pojechal i krzyzyk na droge, cale szczescie ze mi z oczu zlazł, moze szybciej mi przejdzie
(i ja to mowie, nie wierze), ale na pewo mi nie przejdzie jak sie nie wyspie. Tez moglam wziasc malego lub sama (bo jak ma mleko to z nim zostaje) ale za diabla mi sie dzisiaj nic nie chce i ciesze sie ze jedno dziecko mam dzisiaj z glowy i oczu
Mery moge ci tylko powiedziec ze nie jestes sama, my tez mamy raz lepsze raz gorsze dni,apowiem ci ze to uroki takiego zawodu. Ciężko im się odnalesc w domu jak musza byc dzien w dzien, tam za nami tesknia a tu nas denerwuja:-), a teraz jeszcze doszly obowiazki z dziecmi, musimy to przetrwac. Ja nasza wczorajsza klotnia tylko dziecko rozwscieczylam, siebie i jego :-(, no i przestalm mi leciec pokarm co maly mikomunikowal co 5 min do 1 w nocy, potem maz zasnal i go przykrylam koldra zeby go nie widzien(nerwy) i wypilam meliske, uspokoilam sie i mleko polecialo normalnie przed 2 maly sie najadl i spal do 7. Nie mam go gdzie wyrzucic bo jestesmy u tejscio, jest drugi wolniejszy pokoj, ale on tam nie chce isc, jak juz go naprawde z lozka wyrzuce to spi u nas pod lozkiem na deskach
, a ja glupia go pozniej jeszcze przykrywam i tak po 3/4 godzinach kaze mu wejsc do lolka bo nie stac mnie na leki
(a mu w to graj i jak mam sie na niego zlosci jak i tak go kocham) porazka, ale dzisiaj cisza grobowa na razie
MARY a jak twoj maz po samotnej nocy
Ojjjj skad ja to znam.........
Mary
Ja dzisiaj o 3 po poludniu jade do szpitala z Kapcperkiem bo nie ma poprawy i jak mnie nie zostawia tam i bede jutro w domu to zapraszam. Jak nie boisz sie z mala to przyjedz z maala a jak nie to wpadaj sama. A tak wogole to moj Kacper nie byl szczepiony bo juz byl chory jak pojechalam na szczepionke. Jak cos to pisz eska! WIeczoram Ci napisze czy jestem w szpitalu czy w domu.
UWAGA!
Po zmęczonym kacu chyba coś w nim zatrybiło bo stara sie teraz aż nienaturalnie
Trochę to sztucznie wygląda no ale lepiej że się stara niż nie...
Zobaczymy na jak długo ta cała akcja wystarczy...
a mój miał isc tylko do sklepu co zajełoby mu 5 minut a już godzine go nie ma, więc pewnie jeszcze gdzies poszedł. Najbardziej mnie to wkurza że nie zapyta się czy będę go potrzebowała albo czy mi pomóc tylko zabierze dupe i go nie ma. Zawsze ma wytłumaczenie że mała u niego i tak płacze.
Mary to i tak masz lepiej bo mój jak wziął miesiąc urlopu żeby mi pomóc to i tak małą się nie zajmował, bo jak miał wyjście coś zrobić albo zając się małą to wolaby pewnie nawet w kamieniołamie robić niż nią się zając 5 minut. I przez to mała pewnie płacze u niego bo on się od razu denerwuje a dzieci to wyczuwają.
Gdyby nie moja mama która mi zajmuje się czasami małą wieczorami żebym mogła się położyć, albo bierze mi ją o 5 rano żebym sobie dłużej pospała to nawet bym nieumyta chodziła.
On chociaż mała usypia i ma ja pokołysać w wózku to po chwili przestaje i twierdzi że skoro ma otwarte oczy to nie chce spać i on więcej jej kołysał nie będzie.
wkurza mnie to.... jak wróci to mu powiem co nieco
Trzymam kciuki za malego, a co z nim wlasciwie jest?
Od 4 dni strasznie zwraca ale tak az chlustajaco, a teraz doszedl okropny kaszel i katar. Ale juz wrocilam i sie okazalo ze to jakis paskudny wirus, mocne przeziebienie. Plucka i oskrzela czyste wiec sie cieszebo sie obawialam zapalenia pluc albo oskrzeli. No i mam syropek mu podawac i powinno przejsc! No i oczywiscie duzo poic zeby sie nie odwodnil.
No to dobrze... Kamień z serca pewnie... Kilka dni i będzie zdrów jak rybaOd 4 dni strasznie zwraca ale tak az chlustajaco, a teraz doszedl okropny kaszel i katar. Ale juz wrocilam i sie okazalo ze to jakis paskudny wirus, mocne przeziebienie. Plucka i oskrzela czyste wiec sie cieszebo sie obawialam zapalenia pluc albo oskrzeli. No i mam syropek mu podawac i powinno przejsc! No i oczywiscie duzo poic zeby sie nie odwodnil.
to dobrze że nic powazniejszegoOd 4 dni strasznie zwraca ale tak az chlustajaco, a teraz doszedl okropny kaszel i katar. Ale juz wrocilam i sie okazalo ze to jakis paskudny wirus, mocne przeziebienie. Plucka i oskrzela czyste wiec sie cieszebo sie obawialam zapalenia pluc albo oskrzeli. No i mam syropek mu podawac i powinno przejsc! No i oczywiscie duzo poic zeby sie nie odwodnil.