reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wasi partnerzy/ mężowie

A ja z innej beczki tym razem;
Od 3-4dni mojego Ł boli wątroba, a że nie należy do ludzi którzy uskarżają się z byle powodu to powaznie mnie to martwi...:baffled: No bo przecież narządy wewnętrzne nie bolą ot tak sobie... To taki kłujący ból pod prawymi żebrami
Dowiedzieliśmy się gdzie trzeba i wybrali wczoraj do poleconej pl lekarki;
Wypytała, pomacała, zleciła badanie krwi i moczu (dzisiaj) i stwierdziła że "starość nie radośc" :szok:, że na kamienie to cyt. "inaczej" boli... A ja myślę, że trochę zbagatelizowała temat... Nawet nie wspomniała o badaniu usg jamy brzusznej gdzie moja mama twierdzi że to podstawa..:dry: Dostał jakieś leki rozkurczowe i to wszystko. Czy któraś z was ma pojęcie na temat kłującego bólu wątroby??
Boję się żeby taki niezdiagnozowany i z bolącą wątrobą nie wypłynał na morze bo jak go tam porządnie złapie to nie prędko na ląd do szpitala dotrze, a wypływa za 2tyg...
ehhhhhh:dry:
jakieś dwa lata temu też zaczęła mnie boleć wątroba :-(, w taki dziwny sposób i poszłam prywatnie na usg jamy brzusznej i okazało się że to wcale nie wątroba mnie boli tylko ból promieniuje z nerki :-(, lekarz wysłał mnie na dodatkowe badania do szpitala i okazało się że mam zastoje nerkowe :-(, dlatego lepiej nie lekceważyć takich bóli i jak najszybciej zapiszcie się na wizyte

reklama
Witjcie!!!
Mary_mary wiem co myslisz na temat Irlandzkich lekarzy,powiem ci szczerze ze oni sa do bani:no:,ostatnio poszlam z dzieckiem do: lekarz: i nawet jej nieobejrzal dokladnie a stwierdzil ze dziecko ma egzeme:szok::confused:.Ale jak chcesz to morzesz jeszcze sprubowac w polskie klinice prywatnej w Belfascie,zapomnialam nazwy,A juz wiem to POLMED ,a to jest numer do recepcji 07838767727.Pozdrawiam i zyczymy duzo zdrowia:tak:

jeśli chodzi o nk... to dla nas nie jest problem... on czasem się złości ale i tak mi tego nie powie;-) mamy wspólne konto i zaglądamy kiedy chcemyu.... nie mamy przed sobą tajemnic żeby to kasować jakieś wiadomości czy coś....:no:
wszystko wporządku..

Dunia
My tu w Galway też mamy Polmed i szczerze ci powiem że wszyscy omijają go szerokim łukiem... kwestia personelu i lekarzy... Dobrze, że jest alternatywa tzn oprócz Polmedu mamy tu 2 polskie internistki... Póki co skończyło się na badaniach krwi i moczu - wyniki za tydzień. Ł dostał lek rozkurczowy a mama przysłała już w międzyczasie essentiale forte - po konsultacji ze znajomą aptekarką. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie... Myślę, że jeśli byłyby to nerki to powinno coś wykazać badanie moczu - no nic, zobaczymy co wyniki pokażą...
Ka..m - jest też nowa przychodnia gdzie mają NOWĄ panią ginekolog - wszyscy ją chwalą, a tamta poprzednia wyparowała pewnego dnia z Polmedu i słuch o niej zaginął... :confused:
W każdym razie, nie mają 3d (zresztą na 3d to już za późno) ale wybieram się tam gdzies za miesiąc na jeszcze jedno badanie usg - żeby sprawdzić jak tam pępowinka i czy dzidzia jest obrócona i jak. Co prawda jeszcze nie mam tel tam ale gdybyś chciała to jakoś można się umówić... ;-)
Już nie pracuję więc będzie łatwiej ;-)

Czy któraś z was ma pojęcie na temat kłującego bólu wątroby??
Boję się żeby taki niezdiagnozowany i z bolącą wątrobą nie wypłynał na morze bo jak go tam porządnie złapie to nie prędko na ląd do szpitala dotrze, a wypływa za 2tyg...
ehhhhhh:dry:
ja mam bóle atroby od 5 lat no ale to są takie jakby ktoś mi wątrobę ściskał... lekarz w pl kilka lat temu powiedział że to kolka wątrobowa...:sorry2:

Ka..m - jest też nowa przychodnia gdzie mają NOWĄ panią ginekolog - wszyscy ją chwalą, a tamta poprzednia wyparowała pewnego dnia z Polmedu i słuch o niej zaginął... :confused:
W każdym razie, nie mają 3d (zresztą na 3d to już za późno) ale wybieram się tam gdzies za miesiąc na jeszcze jedno badanie usg - żeby sprawdzić jak tam pępowinka i czy dzidzia jest obrócona i jak. Co prawda jeszcze nie mam tel tam ale gdybyś chciała to jakoś można się umówić... ;-)
Już nie pracuję więc będzie łatwiej ;-)
dziękuję za zaproszonko:-)
Ona przyjmuje teraz w Limerick czyli bliżej nas....:tak: ale i tak jak już ostatnio byłam to przyjkmował gościu jakiś sarszy i własnie u niego byłam...
nad lekarzem do któego pójdę na ostatnią wizytęsię zastanawiam jeszcze
ale do Galway i tak pojedziemy o D robi sobie tatuaż tam koło tego polskiego sklepu i ma sesje 12-sto godzinną więc musimy tam jechać na 4 razy po 3h...
czyli w któryś dzień możan byłoby się spotkać....:tak::-D

Ostatnia edycja:
reklama
jak dostanie na ten dzień offa to na 29.09 :tak:
a jak nie to będzie różnicza 1-2 dni :-)ale raczej 2 bo 30.09 jedziemy do szpitala na wizytę:-p
Heheh :-D
Z okazji dnia chłopaka 30,09 zabierasz go na wycieczkę do szpitala..? ;-)
1.10 my jedziemy do Headford do szkoły rodzenia wiec optymalnie ten 29.09 no ale wiadomo - zależy jak się ułoży...

Do góry