reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga z przed ciąży, w ciąży i po.

reklama
ohh dziewuszki nie dolujcie sie!!!
Ja przytylam przed samym porodem jeszcze 4kilo, ale to poprostu napuchlam woda, nogi i rece mialam jak balony.
Lacznie przytylam ok 18kg. Po porodzie zeszlo mi tylko 8kg.
I teraz w ciagu 2tyg po porodzie bardzo spadl mi brzuch, ale tylek i uda dalej miesiste i celuit...:baffled::baffled:
Skora nie mi nie wisi, co mnie strasznie przerazalo... praktycznie dwa dni po porodzie mialam plaski brzuch.

Wlasnie skonczyl mi sie okres, i zamierzam zaczac od jakies gimnastyki. Pod okiem mojego Mirka hehe przynajmniej mnie zmobilizuje:-D:-D

Sama nie wiem czy moge przejsc na diete karmiac piersia??

werka
karmiąc piersią możesz przejść na dietę, ale pełnowartościową i musisz i tak zjadać około 500 kcal więcej niż wcześniej...
co do ćwiczeń to uważaj, moja babcia zawsze powtarza- przed kobietą po porodzie grób przez 3 m-ce stoi otworem i trzeba uważać żeby z kolei nie przegiąć w drugą stronę.

Ja przytyłam ogólem 6 kg w ciąży, na drugi dzień po porodzie już nie było tych 6 kilo :-D
Ważyłam tyle ile przed ciążą, teraz zleciałam kolejne 2 kg, mam nadzieję że jeszcze ze 4 zgubie, byłoby wtedy genialnie!!
Brzuchal mi prawie zniknął zupełnie, mala oponeczka jeszcze została, ale mam jeszcze 4 tygodnie do końca połogu więc mam nadzieję że się całkiem wchłonie i nie zechce zostać...

Brzuchal mi prawie zniknął zupełnie, mala oponeczka jeszcze została, ale mam jeszcze 4 tygodnie do końca połogu więc mam nadzieję że się całkiem wchłonie i nie zechce zostać...

mi podobnie!mala oponka,ale miesnie czuje solidne pod spodem:)
mi z 17kg zostaly 4,przy czym zwalam na cyce-donice:)
ciuchy nosze sprzed ciazy,zapinam wszystko bez problemu:)

tylko dalej zre jak swinia,w nocy tez!tylko to nie łakomstwo,a zwykly głód!!!
ssie mnie w zoładkku non stop...gorzej jak w ciazy...

ja przytylam w sumie 14kg
po CC spadlo 5kg, brzuch troche wystaje ale niewiele, myslalam ze bedzie gorzej :-)
teraz w ciagu 1,5 tyg jeszcze spadlo 1,5 kg, wiec zostalo jeszcze 7,5 kg
Ale cellulit nie chce schodzic poki co ;/
Piersia tylko dokarmiam, mam nadzieje, ze zejda te wstretne kg!!!

pierś działa oj tak, ja z dnia na dzień mam coraz mniejszy brzuch. Ramiona mam chude! Ale w spodnie sprzed ciąży nie wejdę, nie zapnę się w pasie. Jak na razie 4 kg do zrzucenia do wagi sprzed , idealnie by było 7kg zrzucić.

reklama
Do góry