reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga z przed ciąży, w ciąży i po.

Mi od wczoraj tak ręce i nogi puchną. Wczoraj aż mnie bolał palec pod obrączką i normalnie co się namordowałam żeby ją ściągnąć.
Na początku to w ogóle ani drgnęła, dopiero po długim moczeniu w zimnej wodzie i dizęki płynowi z trudem zeszła.
A dziś stopy wyglądają jak u prosiaczka jakiegoś, masakra
Soli ograniczyć już raczej nie dam rady, bo gereralnie i tak nic nie solę, tyle co w gotowych produktach takich jak ser czy coś...
A tu jeszcze półtorej miesiąca, ale jakoś trzeba przetrwać

reklama
monysia
myslę o takim zwykłym puchnięciu. Każda chyba zauważyłaby przesadną opuchliznę.
zależy też czy przy puchnięciu masz dobre wyniki badań, bo np u mnie na sali jak byłam ostatnio w spzitalu leżała laska też z października, spuchnięta jak bania, ale ona miała białkomocz, i stąd tak ją napompowało...

mileczka wez mnie nie strasz! nie no, ja nie miałam białkomoczu i ciśnienie mam zazwyczaj niskie.

mariolcia też już obrączki nie noszę ;)

Ostatnia edycja:
Moja obrączka już znalazła miejsce na łańcuszku na szyi, też ściągęłam bo jednak boje sie tej opuchlizny.

mileczka
ja nie wiem jak się to kochanie nazywa, ale moja sąsiadka z sali miała- białkomocz, opuchliznę, nadciśnienie, i lekarz okreslił to zatruciem ciążowym. Jej organizm w ogóle tej ciąży nie tolerował. Na dodatek musiała leżeć już do końca w szpitalu bo jej stan już był przedrzucawkowy. Nie wiem co teraz bo nie mamy kontaktu ale mam nadzieje że jeszcze z tydzień poleży i wyciągną jej tego robaczka małego, tak jak chcieli to zrobić- w 34 tyg.

reklama
mi poozna mowila ze niestety opuchlizna to sie baaardzo czesto zdarza na koncowce
i za wiele z tym zrobic nie mozna, jedynie wymoczyc i nogi do gory
jezeli w moczu jest wszytsko ok to nie ma sie czym niepokoic
natomiast jesli zauwaze ze puchnie mi buzia to natychmiast dzownic do lekarza !

Do góry