reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga z przed ciąży, w ciąży i po.

ja obrączki już od dłuższego czasu nie noszę, ponoć zdarza się że muszą przecinać obrączkę podczas porodu jak ktoś ma na palcu. Tak przecinali ciotce mojego faceta:tak:. więc chyba lepiej za wczasu zdjąć :)

reklama
Ewa właśnie zatrucie ciążowe to gestoza :))))

Ja niestetety próbowałam ściągnąć teraz obrączke.... W życiu! Kurcze... palec siny mimo mydlenia, oliwienia. Musze chyba jutro rano walke z tym stoczyć... Kurcze wcześnie sie obudziłam :wściekła/y:

ja poki co nie puchne, ale tez nie moglam jakis czas temu zdjac piersionka. cale szczescie mam to za soba.
mileczka powodzenia! wloz do lodowatej wody, moze cos pomoze

zazdroszczę tym co nie puchną :) bo ja mam +15 kg a nogi tak spuchnięte, że prawie do żadnych butów nie wchodzę
mój mąż się wczoraj ze mnie śmiał, bo jak założyłam japonki to moje stopy wyglądały jakby gruba baba miała stringi na pupie założone :-D dobrze, ze jest ciepło bo przynajmniej w pełnych butach nie trzeba chodzić, mam nadzieje, ze ta opuchlizna zejdzie po porodzie, bo inaczej będę musiała wszystkie buty wymienić, a przed samą ciążą kupiłam 3 pary szpilek :/

mi o dziwo rośnie tylko brzuszek i cycki teraz jakies + 8kg (z czego piersi chyba z 2 kg :-D masakra ) ale pewnie przez te 4 tygodnie trochę się uzbiera -> oby to Ozi tył bo boję się urodzić takiego maleństwa!

Ja też jestem już nieźle okrągła, noga mi włazi tylko w jedne klapki :dry: ale pocieszam się, że to już z górki tylko miesiąc i mam nadzieje, że woda zleci :-)

Ja już mam 18kg na plusie :dry: z czego ostatnie to chyba woda, bo też strasznie spuchłam...

Jeśli chodzi o zatrucie ciążowe to jak są obrzęki i nadciśnienie to już jest się czym martwić. W pierwszej ciąży jak mi się pojawiło biało w moczu to ścieło mnie dosłownie w ciągu kilku godzin :-(Jakbym nie była w szpitalu to nie miałabym dziecka, bo właściwie jedynym objawem było to, że było mi słabo. Oczywiście i na szczęście, nie u każdego musi to tak szybko przebiegać.

reklama
Od ostatniej wizyty, czyli w ciągu 3 tygodni, przybyło mi 2,2kg. Ważę 67 kg , czyli 12,2 do przodu od poczatku.
Kurcze mogłoby to trochę przystopować...

Do góry