reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga z przed ciąży, w ciąży i po.

w pierwszej ciąży przywalilam prawie 30kg,z 62 na 91 szok!!!!!!!!!!
teraz z lekką nadwagą : 73kg.......planuję być na diecie,nie obżerać sie !
moje dziecie ważyło 4400 brzuch miałam ogromny,ale to ile kobieta przytyje nie ma nic wspólnego z wagą dziecka!

zygało mnie aż do 6 miecha,deprecha,płacz w poduszkę to było coś okropnego.
rano codziennie krew z żółcią bo na czczo,w ciągu godziny leciałam 8 razy do sroca:/

O WOW :szok::szok:

JA w pierwszej ciąży miałam mdłośći od ok 6 tyg do 14...
Dramatem była podróż do pracy - 1h w kolejce podmiejskiej...herbatka imbirowa w termosie i heja :baffled:

Wymiotowałam kilka razy
Jedna sytuacja była dość komiczna:
Była w Urzędzie Miasta Chicago - załatwiałam sprawy dla mojego biura w którym pracowałam ...wpadłam do jedynej w urzędzie toalety publicznej...a tam z 20 kobitek...dopadłam do kibelka i wymiotuję...a tu rozmowy ucichły :baffled: więc ja krzyczę"I am pregnant!!!!!!!!" i słyszę życzliwe uśmiechy i doping "Go ahead sweety!!!!!" :-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
rudson to teraz wiesz,czemu mdłością mówię NIET

ja też pamietam u mnie sytuacje,kiedy pracowałam w hurtowni papierochów,zygałam do kartona na śmieci,nie wiedziałam,że przyszedł klient, stał i się patrzył,jak ze łzami w oczach i śpikiem,który wargę mi przecinał mówię do niego "no wie pan co? mógłby pan przynajmniej dzięń dobry powiedzieć" hehe

Lilout możemy sobie rękę podać bo ja mialam identycznie co TY w pierwszej ciązy, jak po 6 miesiącu sie skończyły wymioty i zaczęła sie zgaga !!!!!!!!!! Wiec ja tez mówie NIE mdłością !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja zaczynałam z wagą 55. Od 4 tygodni (w co aż trudno mi uwierzyć bo jak się później okazało od 2 dnia niespodziewanej ciąży) nie jestem w stanie nic wziąć do ust i spadłam do 51, ale podobno potem i tak się ładnie nadrabia.

Ja w pierwszej ciąży startowałam z wagą 60kg, potem schudłam parę kilo przez te straszne wymioty, no i skończyłam na 73kg przy wroście 172

a teraz ważę 55kg i mam nadzieję, że ominą mnie te wymioty:)) choć to dopiero się okaże, bo w pierwszej ciąży zaczęło mnie męczyć tak około 3 miesiąca do 7

reklama
ja mam 59 -60 kg przy 172 cm narazie ani nie męczy mnie głód, ani wymioty czuje się normalnie

w 1 ciazy startowałam 65 kg dobiłam do 84,5 kg potem w 8 mcy schudlam do 55 kg. Teraz mam zamiar się pilnować z wagą bo w 1 ciązy obżeralam sie na maksa...

Do góry