reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

Czyli u nas 15 kg i 86 cm, jak u Any wzrost siedzącego psa:-D choć muszę ją w domu zmierzyć, bo mi wychodziło ostatnio więcej a ciuchy na 86 już daaawno za małe, a na 92 w sam raz.

reklama
Gosia ty się tak tym wzrostem nie przejmuj śmigną do góry Igi też malutki ;) 87 cm i waga piórkowa 12 kg a na bilansie byliśmy 04.11

Były dwie mamy, jedna z 5-miesięczniakiem, taki normalny, ni za chudy, nie za gruby, w sam raz, a obok rozłożyła się mama z 3-miesięczniakiem, który byłam pewna, że jest noworodkiem:szok: Maleńki, także dzieci różnie rosną. Ale z Asią to się martwię bo w końcu nie taka mała się urodziła - 59 cm.

Były dwie mamy, jedna z 5-miesięczniakiem, taki normalny, ni za chudy, nie za gruby, w sam raz, a obok rozłożyła się mama z 3-miesięczniakiem, który byłam pewna, że jest noworodkiem:szok: Maleńki, także dzieci różnie rosną. Ale z Asią to się martwię bo w końcu nie taka mała się urodziła - 59 cm.

no co ty.... stwierdzam że z jednej strony internet to przekleństwo... za dużo informacji i potem się zastanawiasz...

na pocieszenie od moich koleżanek synowie (2koleżanek) najwięcej urośli pomiędzy 2 a 3 rokiem życia

mojej koleżanki kuzynka przestała rosnąć w wieku (chyba) 5 lat, dostawała hormony wzrostu i ma teraz ok 165 cm w wieku ok 20 lat

no ja tez na waszym mieejscu bym sie waga nie przejmowała. Rożne skoki dzieci mają w róznych okresach wieku. Moze pozniej Asia wystrzeli ponad normę.
A te 85-87 to jest na prawde normalny wynik. Patrzac na siatle centyl. to jest 50 centyl. Wiec wsio ok. A ze np Marcel i inni ma powiedzmy te 95 cm....... cóz teraz dzieci ogólnie i młodziez sa duze. A nie jest powiedziany ze te wieksze nie stana ze wzrostem teraz a wasze dzieci ich przegonią. Grunt to zeby sie zdrowo chowały i róznomiernie rosły/przybierały na wadze. A czy urosnie 5 czy 2 cm ..... to juz my tego nie pogonimy. Kazdy idzie w swoim tempie.

Oli - 2 latka 1 msc i 2 tygodnie - 13 kg, 92 cm

chociaz ten wzrost sama muszę sprawdzic bo cos za duzo nam wyszło, ja myslę ze ma cos ok 90 cm ale dzis jeszcze sprawdzę. Ciągle nie mozemy sie dorobic naklejki wzrostowej na scianę :(

reklama
Do góry