reklama
A
aga4444
Gość
Gosia ty się tak tym wzrostem nie przejmuj śmigną do góry Igi też malutki 87 cm i waga piórkowa 12 kg a na bilansie byliśmy 04.11
Były dwie mamy, jedna z 5-miesięczniakiem, taki normalny, ni za chudy, nie za gruby, w sam raz, a obok rozłożyła się mama z 3-miesięczniakiem, który byłam pewna, że jest noworodkiem Maleńki, także dzieci różnie rosną. Ale z Asią to się martwię bo w końcu nie taka mała się urodziła - 59 cm.
A
aga4444
Gość
Były dwie mamy, jedna z 5-miesięczniakiem, taki normalny, ni za chudy, nie za gruby, w sam raz, a obok rozłożyła się mama z 3-miesięczniakiem, który byłam pewna, że jest noworodkiem Maleńki, także dzieci różnie rosną. Ale z Asią to się martwię bo w końcu nie taka mała się urodziła - 59 cm.
no co ty.... stwierdzam że z jednej strony internet to przekleństwo... za dużo informacji i potem się zastanawiasz...
na pocieszenie od moich koleżanek synowie (2koleżanek) najwięcej urośli pomiędzy 2 a 3 rokiem życia
mojej koleżanki kuzynka przestała rosnąć w wieku (chyba) 5 lat, dostawała hormony wzrostu i ma teraz ok 165 cm w wieku ok 20 lat
Czyli u nas 15 kg i 86 cm, jak u Any wzrost siedzącego psa choć muszę ją w domu zmierzyć, bo mi wychodziło ostatnio więcej a ciuchy na 86 już daaawno za małe, a na 92 w sam raz.
Gajka ze wzrostem podobnie, bo 85 cm, ale waży 2/3 tego co Asia!
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
no ja tez na waszym mieejscu bym sie waga nie przejmowała. Rożne skoki dzieci mają w róznych okresach wieku. Moze pozniej Asia wystrzeli ponad normę.
A te 85-87 to jest na prawde normalny wynik. Patrzac na siatle centyl. to jest 50 centyl. Wiec wsio ok. A ze np Marcel i inni ma powiedzmy te 95 cm....... cóz teraz dzieci ogólnie i młodziez sa duze. A nie jest powiedziany ze te wieksze nie stana ze wzrostem teraz a wasze dzieci ich przegonią. Grunt to zeby sie zdrowo chowały i róznomiernie rosły/przybierały na wadze. A czy urosnie 5 czy 2 cm ..... to juz my tego nie pogonimy. Kazdy idzie w swoim tempie.
A te 85-87 to jest na prawde normalny wynik. Patrzac na siatle centyl. to jest 50 centyl. Wiec wsio ok. A ze np Marcel i inni ma powiedzmy te 95 cm....... cóz teraz dzieci ogólnie i młodziez sa duze. A nie jest powiedziany ze te wieksze nie stana ze wzrostem teraz a wasze dzieci ich przegonią. Grunt to zeby sie zdrowo chowały i róznomiernie rosły/przybierały na wadze. A czy urosnie 5 czy 2 cm ..... to juz my tego nie pogonimy. Kazdy idzie w swoim tempie.
Uleńka_79
Listopadowa Mamusia
Oli - 2 latka 1 msc i 2 tygodnie - 13 kg, 92 cm
chociaz ten wzrost sama muszę sprawdzic bo cos za duzo nam wyszło, ja myslę ze ma cos ok 90 cm ale dzis jeszcze sprawdzę. Ciągle nie mozemy sie dorobic naklejki wzrostowej na scianę
chociaz ten wzrost sama muszę sprawdzic bo cos za duzo nam wyszło, ja myslę ze ma cos ok 90 cm ale dzis jeszcze sprawdzę. Ciągle nie mozemy sie dorobic naklejki wzrostowej na scianę
martolinka
Mama i nie tylko :-)
Dziunka lepiej żeby Ci taka żyrafa jak ja nie wyrosłamalutka , drobniutka - to jest to
reklama
martolinka
Mama i nie tylko :-)
łeee a ja właśnie nie chcę być taka wysoka. Podobają mi sie kobiety drobniutkie ;-)