reklama
paola121214
Fanka BB :)
O podwyższonej becie może świadczyć guz jajnika lub jajowodu wtedy jest wydzielany hormon.A robiłaś test ciążowy np. w środku cyklu? Może przyczyną podwyższonej bety wcale nie jest ciąża?
Jak dobrze kojarzę.
Autorka miała badane jajniki jajowody taką zmianę patologiczną lekarz raczej by zauważył
Mama23?????
u mnie zauwazyli guza dopiero jak miał 10 cm więc to różnie może bycO podwyższonej becie może świadczyć guz jajnika lub jajowodu wtedy jest wydzielany hormon.
Jak dobrze kojarzę.
Autorka miała badane jajniki jajowody taką zmianę patologiczną lekarz raczej by zauważył
pluto_nova
Moderator
Czy robiłaś pakiet badań na trombofilię? Oraz czy partner miał robione badanie nasienia? Od tego zacznij, jeśli wyjdą nieprawidłowości w trombo to wtedy spróbowałabym z acardem i heparyną. Zachodzenie w ciążę cykl po cyklu jest możliwe, ja tak zachodziłam i miałam biochemy, ale udało się 5 ciążę donosić (po trzech biochemach lecieliśmy z lekarzem na kilka frotntów, by znaleźć przyczynę. Wszystkie biochemy potwierdzone betą
paola121214
To wspuczujeu mnie zauwazyli guza dopiero jak miał 10 cm więc to różnie może byc
Jak się to zakończyło?
Sylwia241297
Zaciekawiona BB
Tak jak pisałam wyżej, nie robiliśmy jeszcze szczegółowych badań. Jeśli się Niemira to po przeprowadzce do Polski mamy się zgłosić na rozszerzone badania pod kontem niepłodności. Jaka była przyczyna u ciebie?Czy robiłaś pakiet badań na trombofilię? Oraz czy partner miał robione badanie nasienia? Od tego zacznij, jeśli wyjdą nieprawidłowości w trombo to wtedy spróbowałabym z acardem i heparyną. Zachodzenie w ciążę cykl po cyklu jest możliwe, ja tak zachodziłam i miałam biochemy, ale udało się 5 ciążę donosić (po trzech biochemach lecieliśmy z lekarzem na kilka frotntów, by znaleźć przyczynę. Wszystkie biochemy potwierdzone betą
Sylwia241297
Zaciekawiona BB
Tak tak robiłam kilka testów by sprawdzić czy beta się nie utrzymuje w racie ciąży pozamacicznej, ale wszystkie bielutkie.A robiłaś test ciążowy np. w środku cyklu? Może przyczyną podwyższonej bety wcale nie jest ciąża?
Sylwia241297
Zaciekawiona BB
Tutaj w UK nie mam co liczyć na badania, nawet prywatnie wiec musimy czekać te kilka miesięcy.Tak jak pisałam wyżej, nie robiliśmy jeszcze szczegółowych badań. Jeśli się Niemira to po przeprowadzce do Polski mamy się zgłosić na rozszerzone badania pod kontem niepłodności. Jaka była przyczyna u ciebie?
Mama23?????
pilny zabieg z soru bo guz owinął się wokół jajnika ,trwał 3,5 h ale udało się usunąć guz .To wspuczuje
Jak się to zakończyło?
reklama
olka11135
Tutaj w UK nie mam co liczyć na badania, nawet prywatnie wiec musimy czekać te kilka miesięcy.
Na forum jest obszerna lista badań - zapisz sobie i jak będziesz w Polsce to spróbuj sobie zrobić jak najwięcej. Tanio nie będzie wiec warto się już przygotować. Bo oczywiście witamina D też jest bardzo ważna, ale obawiam się że nie jest jedyną przyczyną
Podziel się: