reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kilka ciąż biochemicznych z rzędu.

reklama
A robiłaś test ciążowy np. w środku cyklu? Może przyczyną podwyższonej bety wcale nie jest ciąża?
O podwyższonej becie może świadczyć guz jajnika lub jajowodu wtedy jest wydzielany hormon.
Jak dobrze kojarzę.
Autorka miała badane jajniki jajowody taką zmianę patologiczną lekarz raczej by zauważył

Czy robiłaś pakiet badań na trombofilię? Oraz czy partner miał robione badanie nasienia? Od tego zacznij, jeśli wyjdą nieprawidłowości w trombo to wtedy spróbowałabym z acardem i heparyną. Zachodzenie w ciążę cykl po cyklu jest możliwe, ja tak zachodziłam i miałam biochemy, ale udało się 5 ciążę donosić (po trzech biochemach lecieliśmy z lekarzem na kilka frotntów, by znaleźć przyczynę. Wszystkie biochemy potwierdzone betą

Czy robiłaś pakiet badań na trombofilię? Oraz czy partner miał robione badanie nasienia? Od tego zacznij, jeśli wyjdą nieprawidłowości w trombo to wtedy spróbowałabym z acardem i heparyną. Zachodzenie w ciążę cykl po cyklu jest możliwe, ja tak zachodziłam i miałam biochemy, ale udało się 5 ciążę donosić (po trzech biochemach lecieliśmy z lekarzem na kilka frotntów, by znaleźć przyczynę. Wszystkie biochemy potwierdzone betą
Tak jak pisałam wyżej, nie robiliśmy jeszcze szczegółowych badań. Jeśli się Niemira to po przeprowadzce do Polski mamy się zgłosić na rozszerzone badania pod kontem niepłodności. Jaka była przyczyna u ciebie?

Tak jak pisałam wyżej, nie robiliśmy jeszcze szczegółowych badań. Jeśli się Niemira to po przeprowadzce do Polski mamy się zgłosić na rozszerzone badania pod kontem niepłodności. Jaka była przyczyna u ciebie?
Tutaj w UK nie mam co liczyć na badania, nawet prywatnie wiec musimy czekać te kilka miesięcy.

reklama
Tutaj w UK nie mam co liczyć na badania, nawet prywatnie wiec musimy czekać te kilka miesięcy.

Na forum jest obszerna lista badań - zapisz sobie i jak będziesz w Polsce to spróbuj sobie zrobić jak najwięcej. Tanio nie będzie wiec warto się już przygotować. Bo oczywiście witamina D też jest bardzo ważna, ale obawiam się że nie jest jedyną przyczyną

31.jpg

Do góry