reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

No ja zawsze chciałam mieć max te 165 cm. W spodnie na długość idealnie wejdziesz, szpilki też i facet bynajmniej mój byłby jeszcze wyższy ode mnie. No ale te moje 158 to tez fajne tylko ze zawsze spodnie mam za długie, zwłaszcza teraz jak utyłam :-D ale jak byłam szczuplutka to i tak ten mankiet był do obcięcia :baffled: Mnie tam pasuje taki wzrost. Kazdy mały czy duzy ma swoje + i - wiec mnie to obojetne ;p

Jedyne co bardziej mi sie podoba to mały biust. Zazdroszcze laskom !!!! Jak byłam szczupła a cyce duze to juz koszulki na ramiaczkach nie kupiłam bo jesli miałaby byc przypasowana to na piersi przeznaczyli takie płatki materiału ze przykrywały mi polowe :-D

reklama
No to Amelka babka niczego sobie :D

Marcel 2 lata 2 m-ce waga 14.600 i 95 cm.

Kurcze szczuplaczek sie z niego zrobił chodziaż nie chuchro. Potrafi zjesc duzo np wczoraj na kolacje 2 kiełbasy śląskie i 2 kromy chleba :szok: a grubiutki sie nie zrobi. Co przytyje to zaraz śmignie do góry i zas to samo ;p Ma przemiane materii tez struś pędziwiatr ;-)

no nie wyobrazam sobie Marcela szczuplejszego niz jest teraz. Chociaz waga pokazuje nie mało tych kg to ja sie na serio zastanawiam gdzie on je ma ;-) Bo na prawde żebra znać mu pod palcami.
Wiesz Oli waży mniej ale ma tez z pare cm mniej, wiec wiadomo. Chociaz moze proporcjonalnie Marcel i cięższy bo 13 kg wazył przy 87 cm jak miał 19 m-cy :-p

Mama nie wiem jakie musiałoby byc dziecko, gdyby żeber nie czuc było pod palcami (Olinkowi to nawet je widac a wagę na siatce centylowej ma idealną), chyba obrośnięte tłuszczykiem. Mama - Marcel ma pulchniutkie rączki, polisie itd - przynajmniej tak na zdjęciu było widac wiec nie martw sie nie zginie :-)

Wysokie te Wasze dzieciaczki :-) Asia ma 15 kg przy małym wzroście i też czuć żebra więc Mama głowa do góry:tak::-D ale za to cycki jej wiszą:rofl2: zastanawiam się czy nie zakupić stanika:rofl2:;-):-D

reklama
Czyli u nas 15 kg i 86 cm, jak u Any wzrost siedzącego psa:-D choć muszę ją w domu zmierzyć, bo mi wychodziło ostatnio więcej a ciuchy na 86 już daaawno za małe, a na 92 w sam raz.
Tak sobie przeglądam bb i doczytałam o wadze i wzroście Asi. Otóż jest bardzo podobny do Martynki, bo u nas waga 14800 a wzrost 85. mamy taką trochę panikującą pediatrę i powysyłała nas na milion różnych badań, m.in. tsh i do endokrynologa. tsh wyszło prawidłowe, endokrynolog kazał zrobić rtg dłoni , żeby ocenić wiek kostny i 2.02 idziemy na wizytę. rtg jeszcze nie zrobiłam, wybieram się w tym tygodniu

Do góry