reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kilka ciąż biochemicznych z rzędu.

Hej
Czy ktoś mógłby mi pomóc wyjaśnić o co tu chodzi ? Staramy się o bobo jestem po 3 poronieniu badanie w kierunku trombo zrobione. Wyszło mi detekcja haplotypu M2 w genie ANXA5 heterozygotycznym i Pai 1.
Brałam acard 75 teraz .. myślałam że się uda ale już plamie robiłam dziś bete😔

Beta w teorii ciążowa - bo powyżej 5
Ale progesteron - tragiczny, przeliczając na ng to nawet nie jest 1ng :( (do utrzymania ciąży to tak min. 10ng, ale najlepszy powyżej 25ng)

Może powinnaś go suplementować po owulacji?

reklama
Beta w teorii ciążowa - bo powyżej 5
Ale progesteron - tragiczny, przeliczając na ng to nawet nie jest 1ng :( (do utrzymania ciąży to tak min. 10ng, ale najlepszy powyżej 25ng)

Może powinnaś go suplementować po owulacji?
No nic w taki razie czekam na @ ...😢
Tak mi przeszlo przez myśl że ten progrstrtin zrobić i dobrze że go zrobiłam ...
Ewentualnie zrobię betę w środę czy będzie spadać ...
I szukam pomocy u gin

Witam. 24.01 poroniłam ciążę, beta tego dnia 1080 na następny dzień już spadła o połowę 543. Nie miałam jakiegoś mocnego krwawienia z tego względu , że byłam obstawiona lekami (byłam w szpitalu od 22.01 z powodu plamienia). Normalne krwawienie zaczęło się dopiero 28.01 i trwało jakieś 8dni. Dziś postanowiłam zrobić test owu, który wyszedł "prawie" pozytywny. Ale , że wcześniej nie miałam okazji zbadać czy beta spadła postanowiłam zrobić najpierw test ciążowy. Wyszedł meeega duch. Dosłownie widać cień cienia cienia. Poszłam do labo sprawdzić tą betę. Wynik 0.2 bez żadnych znaczków. I teraz pytanie czy może dojść do owulacji mimo, że beta całkowicie nie spadła ? Dodam , że seksy były bez zabezpieczenia i teraz nie wiem czy to pozostałości po tamtej ciąży czy może zaczyna się coś nowego. Tamtą ciążę też wylapalam na mega wczesnym etapie bo przy duchu beta była 3.3

Do góry