reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kilka ciąż biochemicznych z rzędu.

reklama
Tak jak pisałam wyżej, nie robiliśmy jeszcze szczegółowych badań. Jeśli się Niemira to po przeprowadzce do Polski mamy się zgłosić na rozszerzone badania pod kontem niepłodności. Jaka była przyczyna u ciebie?
no u mnie mógł być miks, bo miałam jeszcze operację niszy po wcześniejszych CC (to były starania o 3 dziecko, ale po bardzo długim czasie), po operacji gdy tylko dostałam zielone światło na starania zaszłam w ciążę j znowu biochem, w następnym cyklu znów się udało, 2 dni po owulacji dostałam ostatni wynik z trombofilii (wszystkie inne miałam w normie, ostatni to był mutacja PAI-1 wyszła mi w homozygozie nieprawidłowa) i zaczęłam brać raz dziennie acard 150, 8dpo wyszedł mi pierwszy pozytywny test i pozytywna beta (sam początek ciąży), od następnego dnia zaczęłam przyjmować zastrzyki z heparyny przepisane przez lekarza i udało się, syn ma teraz rok 😉

regularne cykle nie świadczą że progesteron jest ok, lekarz gada głupoty.
Nie wierzę też że przyczyną 5 ciąż biochemicznych jest niska witamina d.
Trzeba zrobić podstawowe hormony plus badania na troblofilie

Mogę wiedzieć jakie masz wyniki tarczycy? Pytam bo sama miałam 3 biochemy aktualnie miesięczna córka leży obok ja jak zaczęłam brać leki od tarczycy zaskoczyłam miesiąc później 🙈 u mnie niby TSH było w normie ale za wysokie

Załączniki

• D356020D-0800-4C24-88B9-2D8BC910B92B.jpeg
    D356020D-0800-4C24-88B9-2D8BC910B92B.jpeg
    461,7 KB · Wyświetleń: 81
Nie no to ja miałam znacznie wyższe wartości. Ogólnie profilaktycznie włączony miałam acard duphaston hurtowe ilości magnezu ze względu na biochemy od razu po pozytywnym teście. Trzymam mocno kciuki ! Uda się 😊 ściskamy z córeczką 😊

Nie no to ja miałam znacznie wyższe wartości. Ogólnie profilaktycznie włączony miałam acard duphaston hurtowe ilości magnezu ze względu na biochemy od razu po pozytywnym teście. Trzymam mocno kciuki ! Uda się 😊 ściskamy z córeczką 😊
Niestety tutaj w UK nie mam co liczyć na taką pomoc 😔 za kilka miesięcy planujemy pośród do polski wiec jeśli się nie uda to wtedy wdrążymy badania. Dziękuje bardzo za wsparcie ❤️

reklama
Hej
Czy ktoś mógłby mi pomóc wyjaśnić o co tu chodzi ? Staramy się o bobo jestem po 3 poronieniu badanie w kierunku trombo zrobione. Wyszło mi detekcja haplotypu M2 w genie ANXA5 heterozygotycznym i Pai 1.
Brałam acard 75 teraz .. myślałam że się uda ale już plamie robiłam dziś bete😔

Załączniki

• Screenshot_2025-02-10-17-53-38-617_com.mi.globalbrowser.jpg
    Screenshot_2025-02-10-17-53-38-617_com.mi.globalbrowser.jpg
    221,6 KB · Wyświetleń: 54
Do góry