reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

a ja mam pytanie do doświadczonych mam
W jaki sposób i w jakim czasie udało wam się zrzucić kg po ostatniej ciąży?
Jako że sama z siebie mam tendencje do tycia obawiam się że będzie to dla mnie kłopot - tym bardziej że już przed ciążą miałam kilka kg za dużo:zawstydzona/y:
Oczywiście są ważniejsze sprawy jak zdrowie dziecka itd ale przyznaję się bez bicia że zaczyna mi ten temat spędzać sen z powiek...:zawstydzona/y:

reklama
ja do tej pory walczyłam z uporczywa kolką nerkową i w 23 tygodniu mam tylko 2kg do przodu:-) dzidzia rozwija sie prawidłowo-jest nawet o 2 tygodnie wieksza niz wynika to z tygodni ciąży.
Ale teraz mam nadzieje napady kolki opanowane(cwenik JJ) i zaczniemy przybierać:tak:

ja do tej pory walczyłam z uporczywa kolką nerkową i w 23 tygodniu mam tylko 2kg do przodu:-) dzidzia rozwija sie prawidłowo-jest nawet o 2 tygodnie wieksza niz wynika to z tygodni ciąży.
Ale teraz mam nadzieje napady kolki opanowane(cwenik JJ) i zaczniemy przybierać:tak:
Nie ma się co przejmować że mało przytyłaś. Ja nie mam takich problemów jak ty a też przytyłam tylko 2,3 kg :))

Na mojej wadze wczoraj +8:wściekła/y:
W pierwszej ciąży przytyłam 18kg, po porodzie na drugi dzień zostało 10do zrzucenia. Po 3 mies wróciłam do wagi początkowej. A podobnie jak Ty Mary Mary mam tendencje do tycia, musze się pilnowac cały czas i rodzice i dziadkowie zawsze są i byli z nadwagą. Mam nadzieję, ze teraz też mi to tak łatwo pójdzie jak 3 lata temu:confused:

a ja mam pytanie do doświadczonych mam
W jaki sposób i w jakim czasie udało wam się zrzucić kg po ostatniej ciąży?
Jako że sama z siebie mam tendencje do tycia obawiam się że będzie to dla mnie kłopot - tym bardziej że już przed ciążą miałam kilka kg za dużo:zawstydzona/y:
Oczywiście są ważniejsze sprawy jak zdrowie dziecka itd ale przyznaję się bez bicia że zaczyna mi ten temat spędzać sen z powiek...:zawstydzona/y:

ja to jstem zdania ze jezeli matka bedzie chciala zrzucic te kg i wrocic do formu to zrobi ... nie mozemy popaść w rutyne i zeby nam wsyztsko zrobilo sie obojetne.... dbajmy o siebie i w czasie i po ciazy :) odrazu bedzie lepiej i dzidzia rowniez bedzie szczesliwsza jezeli bedzie widziala od rana usmiechy na naszych buźkach :)

Ja tez mam juz +8. Nie opycham sie specjalnie, wiec widocznie tak ma u mnie byc. Wezmiemy sie za siebie po porodzie i wrocimy do formy:-)

ja mam jeszcze pytanie....
bo jak juz dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zwazylam sie odrazu i wyszlo 52 kg jednak jak po tyg poszlam do lekarza tam juz 55 i teraz mam 61 wiec nie wiem jak liczyc bo lekarz to pewnie od tych 55 liczy a ja od 52... ;/ a jak to u was jest ?
a no i na ostatniej wizycie lekarz powiedzial zebym wiecej jadla ;] chyba mu malo rosne ;]

U mnie 34 tydzien i juz 18kg do przodu,ale wciaz pocieszam sie faktem,ze mam DUZY brzusio i DUZO wod plodowych to wedlug opinii lekarza.Wiec nie lamcie sie kobietki,damy rade.

ja mam jeszcze pytanie....
bo jak juz dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zwazylam sie odrazu i wyszlo 52 kg jednak jak po tyg poszlam do lekarza tam juz 55 i teraz mam 61 wiec nie wiem jak liczyc bo lekarz to pewnie od tych 55 liczy a ja od 52... ;/ a jak to u was jest ?
a no i na ostatniej wizycie lekarz powiedzial zebym wiecej jadla ;] chyba mu malo rosne ;]

Kochana ja tuz przed mialam prawie 80 a teraz juz prawie 100.Ja bym jednak mimo wszystko patrzyla na wage lekarska bo te domowe to nigdy nic nie wiadomo.Raz do gory raz w dol w zaleznosci czy stoi w pokoju czy w laziance.

reklama
Ja licze od tego ile wiem, ze wazylam przed ciaza, bo pierwsze wazenie w ciazy mialam chyba w 12 tygodniu. Chociaz waga sprzed ciazy od tej z 12 tygodnia rozni sie o 1kg.

Do góry