reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

Dziewczyny ja się wagą aż tak nie przejmuje bo i tak przytyjemy i tak.
Skupiam się bardziej na pięlegnacji ciała.
Dobry balsam, 1-2 w tyg delikatny peeling, brzuszek oliwką smaruje.
Najbardziej mnie przeraża wizja rozstępów na brzuchu ( odpukac nie mam), a kilogramy jakoś się może zrzuci...:confused:

reklama
Ja od tygodnia wagę utrzymuję na takim samym poziomie, +7 kg, czyli 69 kg nas jest :) dziś u lekarza wyszło 68,2 :)
Tak o ciałko trzeba dbać, póki co też nie mam rozstępów, ale to dopiero połowa!!!! a brzuchol spory :)))

ja pare dni temu wazylam 78 kilo i az sie przerazilam a dzis 76 :confused: wiem nie ma sie czym chwalic ale taka roznica 2 kilo mniej w pare dni? z tego wychodzi ze przytylam nie 10 a 8 kilo:happy2: moze jeszcze mi waga spadnie hi hi nie wiem czy nie ma na to wplywu to ze mam moze nie biegunki ale 'luzne' kupki mam tak cala ciaze boje sie ze to cos zlego...:baffled: moze ktoras tez tak ma? zero zatwardzen a podobno w ciazy zatwardzenia to norma:zawstydzona/y: ale brzydki temat poruszylam:-p
Ja mam ten sam nieprzyjemny problem.. Przed ciążą było w tym względzie nie ciekawie, ale teraz w drugim trymestrze - zgroza! Co trzy dni czopek... Martwię się jak mi to rozwali perystaltykę, ale nie mam innego wyjścia - nie mogę chodzić dwa razy większa i kisić tego wszystkiego w sobie.

Ja od początku przytyłam 8 kg i też mnie to przeraża. W lipcu za rok mam wesele i wiem, że czeka mnie niezłe odchudzanko, żeby się zmieścić w suknię ślubną w rozmiarze 38.

Ja mam ten sam nieprzyjemny problem.. Przed ciążą było w tym względzie nie ciekawie, ale teraz w drugim trymestrze - zgroza! Co trzy dni czopek... Martwię się jak mi to rozwali perystaltykę, ale nie mam innego wyjścia - nie mogę chodzić dwa razy większa i kisić tego wszystkiego w sobie.

Ja od początku przytyłam 8 kg i też mnie to przeraża. W lipcu za rok mam wesele i wiem, że czeka mnie niezłe odchudzanko, żeby się zmieścić w suknię ślubną w rozmiarze 38.
ja slub biore po koniec czerwca bedziemy mogly sie razem odchudzac po porodzie ;-) ja tez chce do 38 schudnac conajmniej mam nadzieje ze sie nam obu uda w koncu musimy wygladac pieknie na naszych slubach!:happy2:

weri i pretty ja też o tym spadku pisąłam wcześniej... :
ja miałam pierwsze ważenie w 6tyg więc licże tak jak lekarz,
na początku nie tyłam nic ze względu na wymioty później jak mi przeszło przytyłam 2kg po czym schudłam znów te 2kg.... więc wyszlam na 0
ale ostatnio ważąc się ważyłam +4kg:szok: zdziwiona byłam bo nawet btrzuch mi nie urósł...
ani nic....
a teraz byłam na wadze i znów mam 2kg w tył....:sorry2:
jednym słowem po zliczeniu przytyłam tylko 2kg.....:-D

więc chyba się nie macie o co martwić..... nie jest źle...
tym bardziej że mój lekarz powiedział że wszystko ok....:sorry2:

ja slub biore po koniec czerwca bedziemy mogly sie razem odchudzac po porodzie ;-) ja tez chce do 38 schudnac conajmniej mam nadzieje ze sie nam obu uda w koncu musimy wygladac pieknie na naszych slubach!:happy2:

Oj tak! Tym bardziej, że mój ma być taki wymarzony z wymarzonych! Specjalnie zapierałam się rękami i nogami przed weselem w ciąży. Wzięliśmy z M cichy majowy cywilniak. Za rok ma:
1. Być 100 razy ładniejsze lato niż w tym roku!
2. Być mniej mnie o 1/3, hehe
3. Być mniej M, bo też sobie kołdunek razem ze mną zapuszcza xD
4. Tańcować i bawić się co tchu na własnym weselichu, a nie siedzieć po kątach i jęczeć, co uprawiam teraz na co dzień, lolz:-D

Się odchudzimy, mamy motywację :-)

A Wam chudnącym i tyjącym na przemian zazdroszczę. Nie będziecie się tak męczyć jak my.

Nie martwcie się dziewczyny:-) Moja koleżanka w ostatnich 2 miesiącach chudła:-) Miała tak skurczony żołądek, że niewiele jej jedzenia wchodziło..
Z kolei moja szwagierka tyła głównie w ostatnich miesiącach. A najgorsze rozstępy wyszły jej dopiero po porodzie;-) Reeeeweeelacja!!!
To by było na tyle pociechy:-)

Witam wszystkie Listopadóweczki!!! Jestem tutaj nowa. Termin mam na 7 listopada. Od początku przytyłam już 10 kilo, ale aż tak po mnie nie widać bo przed ciążą ważyłam 50. Czy Wam tez tak skórę "ciągnie" na brzuchu, bo ja mam wrażenie jak miałby mi zaraz pęknąć. Na razie rozstępów nie mam (wieczorem smaruje brzusio) ale czuję, że moja skóra jest tak mało rozciągliwa, że prędzej czy później szramy się pojawią:sorry2: A jak znosicie te upały? Pozdrawiam cieplutko wszystkie nowe mamusie:-)

reklama
Do góry