reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

Ja dzis 20tc+4dni i wg wagi sprzed ciazy mam 3kg+, a wg pierwszej wagi wpisanej w karte ciazy w 11tc mam 3.5kg+.

Hmm, nie jest zle, bo teraz przez miesiac nabralam tylko 900g ale w pierwszej ciazy na tym etapie mialam 1kg+

reklama
a ja w 22 tygodniu ważę 69,3 kg, przed ciążą ważyłam z 64-65 kg, dużo nie przytyłam, bo troszku ponad 5 kg, to wychodzi średnio 1 kg/m;-). Ogólnie, to jestem szczupła, mam tylko brzuszek:-)

Ja ważę 51 kg ...czyli plus 2,5:-) ale jak będzie dalej ? zobaczymy..w pierwszej ciąży przytyłam 9,5 kg...w drugiej miałam wielką ochotę na słodycze...pochłaniałam drożdżówki z makiem ..4 na śniadanie..czego efektem było + 23kg...a teraz nie jem słodkiego...nie mam ochoty..i mam nadzieję że nie będzie żle

U mnie 23 tydzien i 5 kg na plusie:tak:

Z Zuzia przytylam równo 20 kg i jakos tak widac tego nie bylo (co innego po porodzie:-D) ale jakos pomalu zrzucilam.

Moja kolezanka przytyla w ciazy prawie 30 kg ale wg mnie ładnie teraz wygląda bo ma troche wiecej ciałka a wczesniej byla jak anorektyczka:szok:

Co do tycia w III trymestrze to czytalam ze od ok 28 tygodnia powinno sie przybierac 0,5 kg tygodniowo:tak:

Ka...M - ja tez na usg mialam rozne terminy, np bylo zmierzone cale cialo i obok np. 12t3d, głowka i np 13t1d takze te usg podaja terminy wlasnie wg wymiarow:tak: Wiec sie nie przejmuj, tylko podkarm troche maluszka:-D, hehe żartuje oczywiscie:-D

Ka...M - ja tez na usg mialam rozne terminy, np bylo zmierzone cale cialo i obok np. 12t3d, głowka i np 13t1d takze te usg podaja terminy wlasnie wg wymiarow:tak: Wiec sie nie przejmuj, tylko podkarm troche maluszka:-D, hehe żartuje oczywiscie:-D
też zauważyłam że wszystko nie jest dokładnie rozwinięte jak na ten sam dzień....
wiem że nie mam się co martwić.....
tylko troszkę mnnie to zastanawiało.... ale już wiem że skoro jestem w 20t2d to jestem...
a pomiary tego nie zmienią.... bo nie może się okazać że jednak zostałam zapłodniona w inny dzień niż w ten co przez 5 miesięcy byłam pewna.....:sorry2:

Dziewczyny.. Jakieś 30 min temu zjadłam 3 grzanki z masłem, wędliną i serem.. Pyszota, tylko odbijać mi się będzie chyba z tydzień.. :-p I jak tu nie tyć przy takiej konsumpcji?! Ale w stosunku do wczorajszego ważenia o tej porze "schudłam" 1 kg:baffled:. Albo wypociłam... Dzisiaj niezła sauna była.

Dziewczyny.. Jakieś 30 min temu zjadłam 3 grzanki z masłem, wędliną i serem.. Pyszota, tylko odbijać mi się będzie chyba z tydzień.. :-p I jak tu nie tyć przy takiej konsumpcji?! Ale w stosunku do wczorajszego ważenia o tej porze "schudłam" 1 kg:baffled:. Albo wypociłam... Dzisiaj niezła sauna była.

ja mialam saune a waga dalej ta sama. Poce sie jak "swinia" a kg tylko w gore leca. kostek juz mi nie widac w stopach. Woda mi sie pewnie zatrzymuje i moze od tego tez taka moja waga. Jak myslicie ? Probuje sobie znalezc jakies wymowki, ze to nie od jedzenia:-D

No to coniektóre z Was mnie pocieszyły , bo myślałam, że moje około 5 kg to dużo :)
Ja myślę, że głównie przybierają na wadze osoby, które dużo jedzą na wieczór, nie mówiąc już o takich co wstają w nocy i napadają na lodówkę :-)
No i oczywiście trzeba ograniczyć wszelkie chipsy, słodkości itd.
Kurka wodna chciałabym się zmieścić max w 12 kg na plusie

reklama
Nio ja mam jutro 20 tydzien i +1kg. Strasznie sie martwilam bo najpierw przybyło mi 2 kg. a później poszły w dół i teraz 1kg w góre. Nawet mówiłam mojemu ginowi ale się ze mnie śmiał że jeszcze w pore mi przybędzie:) najważniejsze, że maleńka zdrowa i rozwija się prawidłowo:-)

Do góry